Barcelona Cultura

Un Grec en dansa: humor, m√ļsica, mirades i paraules no pronunciades

Dj, 13/07/2017 - 07:29

Aquesta edici√≥ del Grec Festival de Barcelona t√© propostes de dansa per a tota mena de p√ļblics o gaireb√©. Encara teniu l'oportunitat de veure'n alguns que es mantindran en cartell fins a les √ļltimes setmanes de juliol o que estan a punt d'estrenar-se.

Dimecres, 12 de juliol, i només fins al divendres, 14, a la sala Hiroshima, els molts seguidors de la coreògrafa i ballarina Marta Carrasco tindran l'oportunitat de recuperar alguns dels personatges que van protagonitzar els seus espectacles anteriors. La Violeta d'Aiguardent i Claudel, de Blanc d'ombra, tornen a aparèixer en una creació que, com molts espectacles d'aquesta artista, inclou moments d'horror... però també d'humor.

Una companyia valenciana, Taiat Dansa, porta per la seva part al Sant Andreu Teatre saT! els dies 13 i 14 de juliol el seu homenatge coreogràfic a Man Ray, un artista americà que va ser un referent del dadaisme i del surrealisme. Ens parlaran sobre ell però, especialment, sobre les seves imatges, la seva manera de mirar i sobre el tipus de relació que establia amb les dones que li servien de model.

De paraules, per√≤ de paraules no pronunciades, tracta l'espectacle de la core√≤grafa i ballarina Constanza Brncic, responsable de What is the word, que es veur√† a la sala Pina Bausch del Mercat de les Flors del 13 al 15 de juliol. La coreografia parteix de la m√ļsica de Morton Feldman per ballar un poema no dit, uns versos de Samuel Beckett que s√≥n els darrers que va escriure i que donen t√≠tol a l'espectacle.

Tamb√© a la sala Pina Bausch del Mercat de les Flors, per√≤ els dies 20 i 21 de juliol, la core√≤grafa Maria Rovira ens mostrar√† algunes coreografies que tenen relaci√≥ amb la seva feina a Cuba o amb companyies cubanes. √Čs Tr√†nsit & Cuba, que inclou quatre coreografies, una de les quals interpretada amb ballarins de la companyia cubana Acosta Danza.

Recordeu tamb√© que la dansa, igual que el text i la m√ļsica en viu (a c√†rrec de Clara Peya), s√≥n protagonistes de l'espectacle A√ľc. El so de les esquerdes, un espectacle de Les Impuxibles i Carla Rovira que ser√† a La Seca Espai Brossa fins al 23 de juliol i que ens parla de la viol√®ncia contra les dones en les seves m√ļltiples cares.

No poseu punt final al Grec sense haver vist, del 26 al 28 de juliol, a la sala Hiroshima, la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre. Es titula Moar√©, el signa Ariadna Montfort i ens parla d'una realitat tan diversa com els mirades que projectem sobre ella. 

Comparteix aquest contingut