Barcelona cultura

Noticies

Un Grec en dansa: humor, música, mirades i paraules no pronunciades

dj. 13/07/2017 | 09:29 H


Aquesta edició del Grec Festival de Barcelona té propostes de dansa per a tota mena de públics o gairebé. Encara teniu l'oportunitat de veure'n alguns que es mantindran en cartell fins a les últimes setmanes de juliol o que estan a punt d'estrenar-se.

Dimecres, 12 de juliol, i només fins al divendres, 14, a la sala Hiroshima, els molts seguidors de la coreògrafa i ballarina Marta Carrasco tindran l'oportunitat de recuperar alguns dels personatges que van protagonitzar els seus espectacles anteriors. La Violeta d'Aiguardent i Claudel, de Blanc d'ombra, tornen a aparèixer en una creació que, com molts espectacles d'aquesta artista, inclou moments d'horror... però també d'humor.

Una companyia valenciana, Taiat Dansa, porta per la seva part al Sant Andreu Teatre saT! els dies 13 i 14 de juliol el seu homenatge coreogràfic a Man Ray, un artista americà que va ser un referent del dadaisme i del surrealisme. Ens parlaran sobre ell però, especialment, sobre les seves imatges, la seva manera de mirar i sobre el tipus de relació que establia amb les dones que li servien de model.

De paraules, però de paraules no pronunciades, tracta l'espectacle de la coreògrafa i ballarina Constanza Brncic, responsable de What is the word, que es veurà a la sala Pina Bausch del Mercat de les Flors del 13 al 15 de juliol. La coreografia parteix de la música de Morton Feldman per ballar un poema no dit, uns versos de Samuel Beckett que són els darrers que va escriure i que donen títol a l'espectacle.

També a la sala Pina Bausch del Mercat de les Flors, però els dies 20 i 21 de juliol, la coreògrafa Maria Rovira ens mostrarà algunes coreografies que tenen relació amb la seva feina a Cuba o amb companyies cubanes. És Trànsit Cuba, que inclou quatre coreografies, una de les quals interpretada amb ballarins de la companyia cubana Acosta Danza.

Recordeu també que la dansa, igual que el text i la música en viu (a càrrec de Clara Peya), són protagonistes de l'espectacle Aüc. El so de les esquerdes, un espectacle de Les Impuxibles i Carla Rovira que serà a La Seca Espai Brossa fins al 23 de juliol i que ens parla de la violència contra les dones en les seves múltiples cares.

No poseu punt final al Grec sense haver vist, del 26 al 28 de juliol, a la sala Hiroshima, la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre. Es titula Moaré, el signa Ariadna Montfort i ens parla d'una realitat tan diversa com els mirades que projectem sobre ella.

Comparteix aquest contingut