Barcelona Cultura

Les lectures inspiradores de Jordi Casanovas, al blog del Grec

Dt, 27/03/2018 - 13:05

Una història catalana, Un home amb ulleres de pasta, La Revolució, City/SimCity... Són només algunes de les obres que ha escrit Jordi Casanovas, un dels dramaturgs fonamentals en el panorama teatral català dels nostres dies. En quins professionals del teatre s'emmiralla? Quins li han obert camins nous? Ens ho explica en una entrada del blog del Grec Festival de Barcelona.

Ell mateix confessa que bona part de les seves lectures dramàtiques són obres de companys de professió que es mouen, com ell, entre els escenaris catalans, És una bona manera de mantenir-se al dia del que passa al seu voltant. Però, com explica ell mateix, en els últims anys algunes lectures d'autors d'altres procedències que de vegades eren poc coneguts a casa nostra li han obert noves possibilitats.

Així, Casanovas ens parla de peces dramàtiques que van de London Road, de la britànica Alecky Blythe, a Another World, de Gillian Slovo i el seu teatre Verbatim (basat en documents real), o The Wolves, de la nord-americana Sarah Delappe, passant per La Resistencia, de la madrilenya Lucía Carballal o la creació World Factory, del duet d'autors Zoë Svendsen i Simon Daw.

Quins secrets dramàtics amaguen aquestes obres i els seus autors? Ho descobrireu si feu clic en aquest enllaç i accediu al post complet que Jordi Casanovas publica al blog del Grec Festival de Barcelona.

London Road
By Mark Douet/National Theatre

Comparteix aquest contingut