Barcelona Cultura

Josep Aznar: adéu al fotògraf del Grec Festival de Barcelona

Dj, 11/05/2017 - 10:09

El fotògraf Josep Aznar, que s’encarregava de documentar fotogràficament les diverses edicions del Grec Festival de Barcelona, va morir a Barcelona el passat dimarts, 9 de maig.

Amb 59 anys en el moment de morir, Aznar havia esdevingut una referencia en el camp de la fotografia de dansa, una activitat a la que es va dedicar plenament mentre encara estudiava Enginyeria Tècnica Industrial. Aznar va acabar deixant de banda l’enginyeria per dedicar-se a captar imatges de coreografies de les companyies més diverses.

Ell i la seva càmera van ser testimoni, des d’escenaris com el del desaparegut Espai de Dansa i Música de la Generalitat de Catalunya, d’alguns dels moments més brillants de la dansa catalana, però també va treballar amb grans companyies estatals i internacionals com ara el Ballet de Zúrich, el Ballet Nacional de España, la Compañía Antonio Gades, el Víctor Ullate Ballet, Metros/Ramon Oller, Última Vez/Wim Vandekeybus o la companyia Pepe Hevia Danza.

A més de fotògraf del Grec Festival de Barcelona, les diverses edicions del qual va documentar a bastament, Josep Aznar va ser també fotògraf del Festival Castell de Peralada i, l’any 2009, va rebre el premi de l’APdC (Associació de Professionals de la dansa de Catalunya), en reconeixement a la seva trajectòria professional.

Teatre Grec 2015
© Josep Aznar

Comparteix aquest contingut