Barcelona Cultura

El Jamboree omple de jazz la programació musical del Grec

Dj, 27/04/2017 - 11:30

 Una cava de jazz amb més d’un segle d'història, el Jamboree de la plaça Reial, s'afegeix a la programació del Grec 2017 Festival de Barcelona i l'omple de jazz i ritmes derivats, enguany amb un toc mediterrani.

 

Bill Evans & Dean Brown Band Feat. Etienne M’bappe & Keith Carlock

Jazz-fusió, eclèctic i electritzant, de la mà de Bill Evans, un saxo mític que està acompanyat de la guitarra de Dean Brown, el baix del Zawinul Syndicate Etienne M’Bappé i la bateria de Keith Carlock.

1 i 2 de juliol

Venda d'entrades

 

Carles Benavent Trio Feat. Tomasito & Raynald Colom

Un artista que ha seduït els grans noms del jazz elèctric i s'ha convertit en una referència mundial s'envolta del percussionista Roger Blavia i del jove però ja reputat pianista Roger Mas. Completen la proposta el trompetista català Raynald Colom i el baile de Tomasito. Una gran nit de jazz fusió.

4 i 5 de juliol

Venda d'entrades

 

O Sister!: Stompin'in Joy

Swing vocal amb un col·lectiu musical sevillà que beu del repertori dels anys vint i trenta i que afegeix unes gotes de bon humor  a la seva tècnica exquisida i al seu indubtable rigor musical. Diuen que el seu espectacle més nou és una petita joia!

6 i 7 de juliol

Venda d'entrades

 

Alfonso Aroca: Orilla del mundo

Una de les grans revelacions de l’escena flamenca actual passa pel Jamboree amb el seu nou disc sota el braç, un treball que pren com a punt de partida els ports gaditans, porta d'entrada d'uns ritmes procedents de l'Àfrica, Amèrica o l'Orient que s'estenen des d'allà per les terres andaluses.

8 de juliol

Venda d'entrades

 

Kadhja Bonet

Si l'any passat el Jamboree acollia el debut barceloní d'Ala.ni, enguany mostra per primera vegada a la ciutat el talent de la californiana Kadhja Bonet, que uneix bellesa formal i compromís en les seves interpretacions.

Atenció: En aquest concert no hi haurà seients disponibles

9 de juliol

Venda d'entrades

 

Mark Giuliana Jazz Quartet

Arriba a la sala de la plaça Reial un baterista excepcional que ha col·laborat amb Brad Mehldau i David Bowie, entre d'altres. L'italoamericà és tota una estrella del jazz mundial que, aquest cop, toca amb el pianista Fabian Almazan, el saxofonista Jason Rigby i el contrabaixista Chris Morrissey.

11 i 12 de juliol

Venda d'entrades

 

Zalon Soul Band

Zalon Thompson va ser corista de la desapareguda Amy Winehouse, però també un dels seus homes de confiança. L'hem sentit retre tribut a l'estrella desapareguda amb la Gramophone All Stars, però també té un repertori més personal, que interpretarà, amb alguns dels músics més solvents del país, al Jamboree.

Atenció: En aquest concert no hi haurà seients disponibles

13, 14 i 15 de juliol

Venda d'entrades

 

Biel Ballester Trio & convidat

Un dels grans noms del jazz manouche actual va néixer a Mallorca el 1974, però podria perfectament haver nascut al París dels anys trenta i ser un dels gitanos que tocaven amb el gran Django Reindhardt. Una nit de luxe amb un gypsy jazzman fidel a la tradició, però de mentalitat oberta.

16 de juliol

Venda d'entrades

 

Josemi Carmona & Javier Colina feat. Bandolero: De cerca

El guitarrista de Ketama, el contrabaixista de Bebo Valdés i el percussionista d’Enrique Morente, junts en una mateixa sessió en la qual aquests tres genis de la música recorren sense esforç el camí que va del flamenc al jazz, passant per la cançó hispana.

18 de juliol

Venda d'entrades

 

Agustín Carbonell “El Bola” & Javier Colina feat. El Bandolero: Vuelo flamenco

Segona nit al Jamboree del navarrès Javier Colina, aquest cop acompanyat de les percussions d'El Bandolero i amb la participació d’Agustín Carbonell “El Bola”, hereu de la tradició flamenca del seu besoncle, el mític Sabicas.

19 de juliol

Venda d'entrades

 

Bachar Mar-Khalifé

Jazz, sons orientals i l'experimentació electrònica coincideixen en les composicions d'aquest artista francolibanès que tant treballa amb orquestres com amb projectes de hip hop. I és que les composicions contemporànies d'aquest artista, diuen, no entenen de normes.

20 de juliol

Venda d'entrades

 

Tumbando a Monk: Centenari Thelonious Monk

Un sextet de latin jazz ret homenatge al gran Thelonious Monk en el seu centenari i interpreta peces originals i composicions de l'autor, tocades amb el seu estil peculiar.

21 i 22 de juliol

Venda d'entrades

 

Lucrecia & Ramón Valle i Nils Fischer meets Yelsi Heredia: América, cómo te adoro

No us perdeu aquesta actuació si voleu conèixer la cara més jazzística de la cantant Lucrecia. L'acompanyen un dels grans del piano, Ramón Valle, però també el percussionista Nils Fischer i el baix de Yelsy Heredia.

25 de juliol

Venda d'entrades

 

Saphie Wells & The Swing Cats

Una artista nascuda al Perú i projectada musicalment des del Taller de Músics de Barcelona demostra, amb el seu grup, que el swing està de moda. Veniu a conèixer una de les noves veus més versàtils i seductores del panorama jazzístic del país.

26 de juliol

Venda d'entrades

 

Metá Metá

Tot un festí de ritmes brasilers que explora els sons més africans que s'escolten al país. Batucada i samba, però també altres ritmes, en un concert sense cadires que promet posar a ballar sense parar els espectadors i espectadores. Ja ho van fer a les festes de la Mercè i, ara, hi tornen.

Atenció: En aquest concert no hi haurà seients disponibles

27 de juliol

Venda d'entrades

Comparteix aquest contingut