Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

El Grec més jove i social, a 'My baby is a queen' i 'Brundibar'

dc. 22/03/2017 | 12:09 H

El Grec 2017 Festival de Barcelona té moltes cares i algunes estan pensades per als públics més joves, són per gaudir en família o apunten a la transmissió de valors socials i educatius. Ho veureu si veniu a veure espectacles del festival com ara My baby is a queen o Brundibár.


El primer, My baby is a queen (Mercat de les Flors - Sala Pina Bausch; 15 i 16 de juliol), és una coproducció del Grec amb la Companyia La Petita Malumaluga, formada per Albert Vilà i Eva Casamitjana. No els coneixeu? Doncs són els qui van inventar un espectacle per a nadons que retia homenatge a The Beatles, Bítels per a nadons (Concert tribut a The Beatles) i que va demostrar la seva gran capacitat d'emocionar públics de tot el món, inclosos els dels sempre difícils escenaris asiàtics.


Ara, han creat una proposta nova que es titula My baby is a queen i que es basa en el concepte de mirar i ser vistos. Atenció, perquè aquest és un espectacle diferent per a grans i petits en el qual, ja us ho diem ara, són els mateixos espectadors els que es converteixen en protagonistes.


Una de les primeres cites del Grec d'enguany (30 de juny; Teatre Lliure - Sala Fabià Puigserver) serà però una òpera composta el 1938 pel txec Hans Krása. És Brundibár (El borinot), que l'autor va crear poc abans de ser internat en un camp de concentració i que va tornar a escriure en captivitat... per fer-la representar per tot de nens i nenes també internats al camp. Interpretant aquella composició aquells nens i nenes van poder gaudir d'un esquitx de vida normal que els proporcionava, en un moment de dolor extrem, la creació artística.


La peça es va convertir a partir del 1998 en el centre d'un projecte social i participatiu que posava nens i nenes barcelonins a fer de cantants i actors. I l'experiència va tenir tant d'èxit que, en formes diverses, ha arribat fins avui.


El Grec 2017 acull una experiència emocionant que tanca un cercle acollint una nova representació de Brundibár, posada en escena novament per nens però dirigida aquest cop per part de l'equip original de nens i nenes (avui adults) que van protagonitzar el primer muntatge.


És una experiència comunitària que implica centenars de nens i mestres de centres educatius de la ciutat i que posa l'accent en valors com la pau i la tolerància. La veureu gràcies a la implicació en el projecte, impulsat originalment pel músic David Albet, de la formació de música contemporània bcn216, l'organització especialitzada en projectes participatius Comusitària i Els Pirates Teatre.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades