Barcelona Cultura

El director Ong Keng Seng parla sobre Àsia i Barcelona en un nou post del blog del Grec

Dj, 15/02/2018 - 10:03

Com es veu Barcelona des d'Àsia? Com és el món de l'escena actual en aquest continent? El periodista i escriptor Andreu Gomila ha parlat sobre aquestes i d'altres qüestions amb el director de teatre, òpera i cinema Ong Keng Seng, que ha estat durant els últims anys director del Singapore International Festival of Arts (SIFA).

Podreu llegir el relat de la conversa en un nou post del blog del Grec Festival de Barcelona en el qual el director, que va viatjar a Barcelona amb motiu del festival de les arts del moviment SÂLMON, destaca la riquesa de la vida ciutadana i l'energia jove que veu a la ciutat.

Vista des d'Àsia, potser Barcelona queda parcialment eclipsada per grans capitals escèniques com París o Brussel·les, però té avantatges sobre aquests dos pols de la creació, com ara una visió més eclèctica de les arts que esborra fronteres entre teatre, dansa o performance.

Ong Keng Seng defensa que, en establir lligams amb el món de l'escena asiàtica, els artistes i productors occidentals no només busquin la manera de fer girar els seus espectacles sinó que aprofundeixin en la realitat cultural d'artistes i països a la recerca d'un intercanvi més ric i profund. I és que hi ha molt per aprendre d'una cultura escènica, l'asiàtica, d'una gran potència visual: “Pot ser controlada, com al Japó, molt pura. Fins al caos, com a Bangkok”, indica. I afegeix: “Es pensa visualment. Voldria dir de manera espiritual, però diré emocionalment connectada".

Si voleu conéixer millor la realitat de les arts vives a l'Àsia actual o si voleu aprofundir en la visió que, des de l'altre costat del món, tenen de la creativitat barcelonina, feu clic aquí i llegiu, sencer, el post del blog del Grec Festival de Barcelona.

Ong Keng Seng
Ong Keng Seng

Comparteix aquest contingut