Barcelona Cultura

Del Harlem a l'Auditori: els còmplices musicals del Grec 2017

Dt, 11/07/2017 - 19:33

El Jamboree, la sala Barts, el Harlem Jazz Club, l'Auditori... Si aquest mes de juliol visiteu algun d'aquests espais de la ciutat, obriu bé les orelles. Tots són còmplices del Grec i presenten al festival una programació musical que no us heu de perdre.

El Jamboree, la mítica cava de jazz de la plaça Reial, porta des del primer dia del Grec oferint les seves propostes musicals, però encara li'n queden unes quantes a la butxaca. El 20 de juliol, l'artista francolibanès Bachar Mar-Khalifé porta a la sala la seva barreja de jazz, sons orientals i electrònica; els dies 21 i 22 de juliol un sextet de jazz llatí retrà homenatge al gran Thelonius Monk; el dia 25 hi ha una actuació de Lucrecia i Ramón Valle; el 26 de juliol podreu escoltar una nova veu del jazz i el swing, la de Saphie Wells; i, finalment, el 27 de juliol els ritmes africans es troben amb els brasilers en l'actuació dels Metá Metá.

També la sala BARTS, al Paral•lel, ha preparat una programació de luxe per al festival, de la que encara podreu escoltar unes bones mostres de la mà de joves prodigis de la música brasilera com Maria Gadú (19 de juliol); noves estrelles del soul i el R&B com Sara Pi (21 de juliol); formacions vocals com els In Crescendo, que han triomfat en un concurs televisiu; la blueswoman nord-americana Beth Hart i, finalment, la nova lectura dels cançoners tradicionals catalans que fan Sanjosex i Carles Belda.

Al Harlem Jazz Club, reducte de la música en viu de qualitat al cor de la ciutat, encara sou a temps d'escoltar els sons cubans de Ray Cuza & Septeto Sazonando de Cuba amb la cantant Telva Rojas (15 de juliol); i també el repertori multicultural i mediterrani del llaütista i multiinstrumentista Yannis Papaioannou amb el seu grup, Asíkides (26 de juliol).

Recordeu, finalment, que el 13 de juliol, a l'Auditori, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) reinterpreta els temes de Blackstar, l'últim disc de David Bowie, amb direcció i arranjaments d'un conegut compositor nord-americà: Evan Ziporyn.
 

Comparteix aquest contingut