Barcelona Cultura

Clàudia Cedó, la dramaturga resident de la Sala Beckett, al blog del Grec

Dv, 02/02/2018 - 18:25

Es diu Clàudia Cedó (foto: Sala Beckett), va néixer a Banyoles és psicòloga, directora i dramaturga i, avui, a més de ser una de les veus més noves de l'escena catalana, és la dramaturga resident de la Sala Beckett per aquestatemporada. Si voleu saber més sobre ella, només heu de llegir l'entrevista que el periodista i escriptor Andreu Gomila li fa al blog del Grec Festival de Barcelona.

Potser heu vist a finals d'aquest any passat a la Beckett les reposicions de les seves obres Tortugues (la desacceleració de les partícules), que va ser premi Butaca al millor text l'any 2015, i L’home sense veu, dos bons exemples de la feina d'una dramaturga tan preocupada pel teatre com per la física quàntica o per donar veu a l'escenari a aquells qui habitualment no en tenen.

I és que en aquesta entrevista, Cedó parla, entre d'altres assumptes, sobre Escenaris Especials, un projecte de teatre comunitari que porta als teatres persones amb discapacitats, autistes, persones amb esquizofrènia o que pateixen alguna malaltia mental o bé homes i dones que superen una addicció o que es troben en risc d'exclusió social. Tot, evitant alliçonar els espectadors.

Personatges fràgils i forts a la vegada, que dubten i que estan buscant el seu lloc al món omplen les obres d'aquesta creadora, un nom a tenir molt en compte i del qual segur que tornareu a sentir a parlar ben aviat.

 

Clàudia Cedó. By Sala Beckett

Comparteix aquest contingut