Barcelona Cultura

Jardins

Tot i que també s’estén a altres zones de la ciutat i inclou espectacles itinerants, el Grec Festival de Barcelona gira entorn de la muntanya de Montjuïc, un espai amb un bon nombre d’escenaris.
L’epicentre del festival és el Teatre Grec, un escenari inaugurat el 1929 per a l’Exposició Universal i inspirat en el teatre d’Epidaure, que és tot un símbol de la recuperació de la muntanya per a ús ciutadà. Uns magnífics jardins acompanyen el teatre, on destaca un roserar recuperat fa pocs anys. Aquí va néixer, el 1976, el Grec Festival de Barcelona, que pren el nom d’aquest espai escènic. Si voleu saber-ne més, consulteu la Història del Grec.

L’any 2008, el Roserar Amargós, nom original dels actuals Jardins del Teatre Grec, van ser objecte d’una intervenció per tal de retornar-los l’aspecte original que tenien quan van ser dissenyats per Jean-Claude Nicolas Forestier amb motiu de l’Exposició Universal del 1929.

Els treballs, que tot i la voluntat de restaurar l’original van tenir en compte les necessitats actuals de l’espai, van permetre recuperar la geometria dels parterres segons el disseny de Forestier i també els murs vegetals que formaven l’estructura vertical dels jardins. Paral·lelament, s’hi van col·locar bancs de fusta i un nou enllumenat que recorden l’aspecte del recinte en el moment en que va ser creat.
 

Comparteix aquest contingut