Barcelona cultura

Vania

Anton P. Txèkhov

Heartbreak Hotel / Direcció: Àlex Rigola

Sala Muntaner | 05/07 - 29/07

Públic i actors comparteixen el reduït espai d'una caixa, a l'interior de la qual es desenvolupa una versió, íntima i despullada, d'una de les grans obres de la dramatúrgia del segle XX.

L'oncle Vània és una de les peces teatrals més conegudes de Txèkhov, una obra sobre uns personatges que, avorrits i fastiguejats, han perdut el rumb de la seva vida i que, amb el seu tedi, representen una humanitat que badalla. Editada el 1899 i representada per primera vegada el 1900, des d'aleshores, L'oncle Vània s'ha vist de mil i una maneres, però mai com ens la presenta, ara, el director Àlex Rigola. Ell busca presentar en la màxima intimitat una història de desencís i tristesa, una visió tràgica del món d'avui que els personatges i el públic compartiran tancats en l'interior d'un espai escènic singular: una gran caixa de fusta on amb prou feines caben una seixantena d'espectadors. Tots ells coprotagonitzen així una experiència teatral diferent que elimina la distància entre actors i públic, però també entre els intèrprets i els personatges que interpreten.

Potser la posada en escena d'aquesta versió per a quatre actors de la clàssica obra teatral recordarà al públic del Grec el muntatge Who is Me. Pasolini, que es va veure al Grec 2017 signat pel mateix Àlex Rigola i que tenia com a escenari, igual que en aquest cas, una gran caixa similar a les que s'utilitzen per transportar obres d'art. És un aspecte del nou llenguatge teatral que utilitza en les seves darreres posades en escena Rigola, un director que anteriorment havia signat muntatges com 2666, adaptació de la novel·la de Roberto Bolaño; El público, de Federico García Lorca o l'adaptació a escena d'Incerta glòria, la novel·la de Joan Sales.

Una producció de Heartbreak Hotel i Titus Andrònic S.L.

Coproduït pel Grec 2018 Festival de Barcelona, Teatros del Canal i Festival Temporada Alta.

Heartbreak Hotel té el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), de la Generalitat de Catalunya.

 

Fitxa artística

Autoria: Anton P. Thxèkhov Direcció i adaptació: Àlex Rigola Adjunta a la dramatúrgia: Lola Blasco Interpretació: Luis Bermejo, Gonzalo Cunill, Irene Escolar, Ariadna Gil  Composició musical: Gonzalo Cunill (lletra i música de la cançó Penando) Escenografia: Max Glaenzel Ajudantia de direcció: Alba Pujol Assistència de direcció: Lucía Díaz-Tejeiro Producció: Jordi Puig, Kai Distribució: Focus

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre Creació híbrida

Dates i horaris Del 5 al 29 de juliol. Dimecres i dijous, a les 20.30 h. Divendres i dissabtes, a les 18.30 i 20.30 h. Diumenges, a les 18.30 h

Espai Sala Muntaner

Duració75 min

LlenguaCastellà

Preus 30 €

Adreçat aPer als que viatgen amb guia

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut