Barcelona cultura

SOFTMACHINE: SURJIT + RIANTO

Choy Ka Fai

Sala Hiroshima | 11/07 - 12/07

La tradició i les formes contemporànies de la dansa coincideixen en un programa doble que investiga i documenta, amb unes notes d'humor, la diversitat de l'escena del moviment a l'Àsia actual.

Amb les arrels a Alemanya i a Singapur i format en part al Royal College of Art de Londres, el director i intèrpret Choy Ka Fai es va quedar sorprès fa uns anys en comprovar que la visió occidental de l'escena de dansa contemporània asiàtica es basava, encara avui, en una col·lecció de tòpics sobre l'exotisme. D'aquí que decidís encetar el projecte SoftMachine, que el va dur a recórrer tretze ciutats de cinc països asiàtics per tal d'entrevistar més de vuitanta coreògrafs, ballarins i programadors. El resultat és un conjunt d'entrevistes enregistrades en vídeo i films documentals amb creadors de la Xina, l'Índia, Indonèsia, Singapur i el Japó que ofereixen una visió del panorama coreogràfic asiàtic que té poc a veure amb les idees preconcebudes que arriben d'occident.

El SoftMachine inclou també representacions en viu com les que veurem al Grec i que ens permetran, d'entrada, conèixer Surjit Nongmeikapam, un jove ballarí contemporani procedent de l'Índia que s'ha format en danses clàssiques i en arts marcials però que ha estat un dels primers del seu país a explorar les formes contemporànies de les arts del moviment. Després, veurem a l'escenari Rianto, un ballarí indonesi especialitzat en Lengger, una modalitat de dansa eròtica tradicional que ell interpreta caracteritzat com una dona. Instal·lat a Tòquio, Rianto ha treballat també amb coreògrafs contemporanis, i constitueix per tant un exemple vivent de les tensions entre les formes més tradicionals i més contemporànies de la dansa. Una mostra doble, i esquitxada de somriures, de l'extraordinària diversitat de la dansa asiàtica i de la feliç trobada de les tradicions del continent amb el món contemporani.

Soft Machine ha estat un encàrrec d‘Esplanade – Theatres on the Bay (Singapur) per al da:ns festival 2015.

El projecte ha estat desenvolupat amb el suport del National Arts Council (Singapur) i ha rebut el suport de TheatreWorks, Singapore- danceBox, Kobe - Kyoto Experiment - Attakkalari Centre for Movement Arts (Bangalore) i Living Dance Studio (Pequín)

Soft Machine Digital Archives és una coproducció del deSingel Internationale Kunstcampus, d'Anvers (Bèlgica).

Una representació realitzada en cooperació amb la Fundación Teatro a Mil.

Fitxa artística

Concepte, direcció i documentació: Choy Ka Fai Coreografia: Rianto, Surjit Nongmeikapam Interpretació: Choy Ka Fai, Rianto, Surjit Nongmeikapam Dramatúrgia: Tang Fu Kuen Disseny de la il·luminació: Andy Lim, Art Factory Disseny del so / Concepció sonora: Zulkifle Mahmod Cap de producció: Yap Seok Hui, Art Factory Management en gira: Mara Nedelcu Fotografia: Law Kian Yan 

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Creació híbrida

Dates i horaris dimecres 11/7 - 21:00 H dijous 12/7 - 21:00 H

Espai Sala Hiroshima

Duració95 min

LlenguaEn anglès i en bahasa indonèsia, amb sobretitulació en català

Preus 18 €

Adreçat aViatgers de la ruta de la seda

Altres criteris Internacional

Articles relacionats

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut