Barcelona cultura

The Klezmatics

BARTS | 13/07

La música dels jueus de l’Europa de l’Est és la base sonora d’una formació que celebra trenta anys de trajectòria portant de gira el seu nou disc, un treball titulat Apikorsim – Heretics.

Espectacle cancel·lat

Amb aquest treball la formació torna a demostrar que, lluny de representar una revisió kitsch i nostàlgica dels sons d’altres temps, en les seves mans la música klezmer està molt viva, i té un paper destacat en l’escena de la world music actual, i més quan es demostra capaç de sonar en llengües noves i d’incloure missatges estretament relacionats amb el nostre temps. D’aquí el nom del disc, Apikorsim, que en jiddisch fa referència als herètics, els rebels, els que qüestionen el que sembla establert. I és que els sis integrants d’aquesta banda, que per primera vegada compareixen en solitari i sense convidats especials, canten tant en jiddisch com en anglès i llancen amb les seves cançons uns missatges que conviden la humanitat a construir un món millor. Amb un so més pur i autèntic que mai, la banda segueix parlant de temes contemporanis (des dels drets humans a la lluita contra el fonamentalisme religiós) mentre deixa que la seva base musical klezmer s’encomani de les sonoritats de la música àrab, africana i balcànica, però també dels ritmes del jazz i fins i tot del punk. Un nou lliurament d’una banda que s’ha fet famosa per les seves creacions musicals, salvatges, provocatives, reflexives i especialment ballables.   

Una producció de The Project.

Fitxa artística

Interpretació musical: Richie Barshay, Matt Darriau, Lisa Gutkin, Frank London, Paul Morrissett, Lorin Sklamberg Fotografia: Adrian Buckmaster, Daan van Os

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris Espectacle cancel·lat

Espai BARTS

Preus20-30 €

Adreçat aCaçadors de bones estones

Altres criteris Internacional

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut