Barcelona cultura

Cuaderno de campo

Agencia El Solar. Detectives de objetos

Xavier Bobés / Shaday Larios / Jomi Oligor

Jardí Botànic / Museu de Ciències Naturals de Barcelona | 05/07 - 10/07

Una conferència poètica en la qual El Solar duu a terme una investigació sobre la muntanya de Montjuïc per tal de recuperar memòries materials oblidades.

La muntanya de Montjuïc es va revelar als detectius d'objectes com un document ple de relats perduts. En aquestes aparicions, la muntanya també els va conduir a un lloc on van instal·lar l'oficina. Cap a aquest lloc seran també conduïts els espectadors perquè totes aquestes veus, aplegades, deixin de ser un secret de sumari.

Els investigadors obriran i compartiran amb el públic el seu quadern de camp mitjançant una conferència poètica. És un gran objecte fet d'objectes que expliquen històries, un quadern desbordat en temps geològic, memòries de plantes i afectes de comunitats, tot trobat en les escriptures materials més amagades del cim. Aquesta peça és el resultat de cinc setmanes de recerca.

Han concebut l'espectacle Shaday Larios, una artista mexicana especialitzada a investigar la força dels objectes documentals; Jomi Oligor, un artista de Tudela integrant de la companyia Hns. Oligor, i el català Xavier Bobés, creador de teatre d'objectes. Ells s'encarreguen de gestionar aquesta agència que estudia la cultura material, i que, en el marc del festival Temporada Alta de 2016, ja va estar instal·lada durant tres mesos en l'última fusteria que quedava al nucli antic de Girona. A partir dels objectes conservats en aquell espai, van crear un espectacle ple de memòria i complicitat amb la comunitat local, que van titular Primer álbum.

Una producció del Grec 2018 Festival de Barcelona.

Amb la col·laboració del Jardí Botànic – Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l'Institut Botànic de Barcelona.

La capacitat d'aquest espectacle està limitada a 25 persones per cada representació.

Fitxa artística

Creació i interpretació: Xavier Bobés, Shaday Larios, Jomi Oligor

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Creació híbrida Teatre

Dates i horaris dijous 5/7 - 21:00 H divendres 6/7 - 21:00 H dissabte 7/7 - 21:00 H diumenge 8/7 - 21:00 H dilluns 9/7 - 21:00 H dimarts 10/7 - 21:00 H

Espai Jardí Botànic / Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Duració70 min

LlenguaCastellàCatalà

Preus 18 €

Adreçat aExploradors de nous sabors

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut