Barcelona cultura

Activitats de l'espectador

Plaça Xirgu

Aquest espai intervingut per Josep Iglesias i programat per Ester Nadal amb la col·laboració de Casa Àsia Barcelona constitueix una mena de plaça Major del Festival. Hi trobareu food trucks on tastar especialitats delicioses, moltes de les quals orientals, la terrassa d’aquell bar on us asseieu cada any, un escenari amb moltes propostes que no us esperàveu i espais on aprendre o formar part d’una creació escènica comunitària...

Gamelan Penempaan Guntur
Gong Kebyar, la música esclatant
3 de juliol

 

Un grup d’intèrprets que es troba al Museu de la Música des del 2013 surt per primera vegada del centre i mostra al Grec com sona el gamelan, un conjunt instrumental propi de Bali (Indonèsia) format per instruments de percussió de bronze, gongs i tambors. Dirigits per Jordi Casadevall, oferiran una tria de peces del repertori clàssic i obres de nova creació.

 

Iron Skulls Co.
Kintsugi
4 de juliol

 

La fusió de hip-hop, dansa contemporània, acrobàcies i disciplines com les arts marcials, la producció musical i la moda que practica aquesta companyia ha donat fruit en muntatges com ara Kintsugi, una peça per a cinc ballarins que investiga la relació entre la tècnica, la bellesa i la imperfecció. 

 

Concert: Marta Knight
5 de juliol

 

Una jove cantautora es va tancar a la seva cambra i va començar a compondre un conjunt de cançons folk. Són les que formen l’EP, Peterloo Heroes, que demostra la inusual maduresa musical d’aquest talent emergent.

 

Circ d’excepció 
6 de juliol
Representació a l’Atri de l’Institut del Teatre

 

La Central del Circ ens mostra un recull de peces curtes de circ contemporani en procés de creació. És una oportunitat per poder veure noves maneres de fer circ i per conèixer també la feina d’un equipament únic. Amb Andrea Sperotto (solo),  Dulce Duca (solo),  Las Sistars (duet) i Aurora Caja (solo).

 

Concert: Jordi Lanuza
7 de juliol

 

El líder dels Inspira té també una vida pròpia i ho ha demostrat amb un disc de debut que ja va sonar a l’última edició del Barnasants i que aposta per la senzillesa, l’emoció i unes cançons tan curtes com intenses.

 

Barcelona Coral Àsia
9 de juliol
Direcció: Carles J. Comalada 

 

L’any 2012 va néixer un projecte musical impulsat per Casa Àsia amb el suport de l’Ajuntament. Aplega una seixantena de cantaires de 23 nacionalitats diferents, dels quals prop del 60 per cent tenen origen asiàtic. Interpreten un repertori en català, castellà, anglès i diverses llengües asiàtiques.

 

Exhibició de dansa KPOP, JPOP, CPOP 
10 de juliol
A les 21 h
a càrrec de FAS Dance Group

 

Ritmes occidentals sobre una base de música tradicional coreana. És el que es coneix amb el nom de k-pop, un so popular que va néixer a Corea del Sud, va prendre embranzida els anys noranta i s’ha estés pel món. El canten, i interpreten les seves característiques coreografies, els nois i noies que veureu en aquesta actuació al Grec Festival de Barcelona.

 

Shreyashee Nag i companyia
Mera Desh. La nostra terra
12 de juliol
A les 20.30 h

 

Una artista de l’Índia resident a Barcelona és el cor d’una companyia de dansa clàssica Kathak. Ella i els seus ballarins la combinen amb elements de dansa contemporània per tal de crear un espectacle que lliga orient i occident i que es basa en la poesia i la música de quatre poetes universals: el Nobel indi Rabindranath Tagore, els pakistanesos Muhammad Iqbal i Ahmad Faiz, l’andalús Federico García Lorca i el català Jacint Verdaguer. 

 

Taller de creació de joves 18/24
13 de juliol

 

Taller de joves 18/24 (2a edició) és una proposta per a joves d’entre 18 i 24 anys que combina l’assistència en grup a una selecció d’espectacles del Grec, i la creació d’una obra acompanyats enguany per l’artista Lali Álvarez. El resultat es podrà veure el divendres 13 de juliol a la plaça de Margarida Xirgu. 

 

Open Pícnic
14 de juliol
De 13 a 15 h

 

Prepareu-vos un plat oriental, poseu-lo a la carmanyola i feu cap a la plaça de Margarida Xirgu. O, si ho preferiu, traieu el cap per la barra de La Soleá o pels food trucks de la plaça per descobrir les delícies que han arribat d’orient... Això és un pícnic, una festa gastronòmica i compartida on sonarà música de l’Índia! Menjar i ballar.

 

Caravasar
15 de juliol
A les 18 h

 

Veïns i veïnes del barri del Poble-sec porten des del mes de juny treballant amb professionals de la dansa com Jordi Cortés, Eva Vilanova i Glòria José per crear aquest muntatge comunitari, una mena de collage que aplega creences, filosofies i llenguatges diversos en donar veu i visibilitzar les històries de dones de generacions i procedències diverses. Un nou capítol del projecte Creació XIC (Xarxa, Intercanvi, Creació) d’espectacles comunitaris.

 

Concert: Esther Condal
16 de juliol

 

En el seu últim disc, Bird (2017), aquesta jove artista ens regala una col·lecció de cançons pròpies en anglès que viatgen entre el pop i el free-jazz i ens confirmen el seu talent per a la composició.

 

Concert: Matthew McDaid
17 de juliol

 

El folk costumista d’un jove d’Irlanda del Nord plenament integrat a Catalunya arriba al Grec. Interpretarà unes cançons inspirades en els sons tradicionals de la seva terra d’origen a les quals ell afegeix un punt de psicodèlia. Amb Off the Beaten Track, el disc que va llançar el 2017, ha demostrat que és una referència imprescindible de l’escena folk més dylaniana.

 

Marc Rodrigo / Colectivo Ameno
Saunterer
18 i 25 de juliol

 

Com lligar el teatre de carrer, la poesia, el pensament i la reivindicació política? Poseu-vos a caminar i pregunteu-l’hi a en Marc Rodrigo, que us convida a acompanyar-lo pels carrers i places del Poble-sec. Dient textos de diversos pensadors i col·lectius dedicats al pensament comunitari, en Marc caminarà i caminarà mentre us parla d’això, de l’acte de caminar. Una coproducció amb FiraTàrrega i amb curaduria d’Eduard Molner.
(Places limitades a 30 persones. Cal fer reserva a ameno@colectivoameno.com)

 

Mushaira: recital de poesia urdú
19 de juliol

 

La comunitat pakistanesa és molt present a Barcelona, però no sabem gairebé res sobre la seva cultura. Ignorem que 104 milions de persones parlen la seva llengua, l’urdú; que és un idioma especialment dolç i que produeix unes poesies per ser recitades que conserven l’herència de les cançons àrabs i perses. Homes, dones i nens es troben periòdicament per recitar aquestes poesies, el Mushaira. I avui ho fan al cor del Grec.

 

Wild Flowers: Curtmetratges xinesos del Lychee Film Festival
22 i 23 de juliol
A les 22 h
Projecció a l’Atri de l’Institut del Teatre

 

El primer festival de cinema xinès de Barcelona, el Lychee Film Festival, us proposa un petit tast de les meravelles més breus que ha produït i encara segueix produint el cinema xinès. Veniu durant aquests dos dies a la plaça de Margarida Xirgu, on podreu veure una mostra de curts xinesos contemporanis i gaudir de la meravella d’una flor que creix en silenci. 

 

Orquestra de guzheng Zifan Artistic Group 
26 de juliol
Direcció: Chen Ding Tong

 

Amb més de 2.500 anys d’història, el guzheng és un dels instruments tradicionals xinesos amb més possibilitats. El Zifan Artistic Group ens ofereix un tast de música tradicional que ens transportarà a la Xina imperial.

 

 

Comparteix aquest contingut