Barcelona cultura

Activitats de l'espectador

Factoria Grec

Alguns dels projectes escènics que veuen la llum al Grec 2018 Festival de Barcelona s’han anat creant en els últims mesos gràcies, en part, a l’estada dels artistes o les companyies en algunes de les Fàbriques de Creació de la ciutat, espais especialment condicionats que esdevenen bressols de nous muntatges teatrals. Potser voldreu ser presents al “part” d’aquestes noves criatures o potser també voldreu... assistir a les diverses fases d’aquests “embarassos” artístics. Ens expliquem: aquesta proposta us convida a desplaçar-vos a algunes de les Fàbriques de Creació barcelonines i altres espais per veure un assaig o assistir a un moment important en la creació d’una proposta escènica. Potser us convidaran a venir a una primera lectura, a comprovar com li escau una nova il·luminació a l’espectacle o potser us demanaran que estigueu presents en un assaig general... Coneixereu les fases diverses de la creació d’un muntatge i veureu treballar els artistes en la intimitat.

Les sessions previstes en el Grec Assajos a les Fàbriques de Creació d’enguany són:

Shenzhen
Stefano Massini / Roberto Romei
Com és el treball de taula? Què passa en les primeres lectures de l’obra? Com respira un espectacle en les primeres jornades d’assaig abans d’aixecar-se i començar a caminar?
9 de maig
13 h
Nau Ivanow (Hondures, 28)

Gentry
Mos Maiorum
El drama del Mediterrani sense paranys, directament a l’espectador. Verbatim ho és tot. Mentre respireu, vosaltres creeu l’obra. Com s’assaja un espectacle que depèn tant de la reacció del públic?
25 de maig
13 h
Fabra i Coats (Sant Adrià, 20)

Nowhere in particular
Sònia Gómez / David Climent / Pere Jou
Tres creadors de disciplines i estils tan diferents es poden arribar a entendre i fer un espectacle conjunt? Una activitat en què fins i tot els més incrèduls tindran cabuda. Esteu disposats a deixar-vos sorprendre?
4 de juny
16 h
Graner, Centre de creació (Jane Addams, 14)

Falsestuff
Nao Albert / Marcel Borràs
Què els passa pel cap a aquests dos quan han de posar en escena un dels seus espectacles? Què va ser abans, l’ou o la gallina? Què creen/pensen primer, el text o la posada en escena?
20 de juny
20 h
Teatre Nacional de Catalunya (Pl. de les Arts, 1)

Our Death Won’t Hurt Anybody
Teatro de los Sentidos / Tang Shu-wing Theatre Studio
La companyia de teatre sensorial per excel·lència prova de fer un espectacle de text, però no estan sols. Els acompanyen creadors de Hong Kong. Com es treballa amb un equip tan internacional i amb mentalitats creatives tan diferents?
22 de juny
18 h
Fabra i Coats (Sant Adrià, 20)

Només una vegada
Marta Buchaca
El teatre és el millor mirall de la societat. Marta Buchaca examina víctima i maltractador en una obra que posa el focus en la dona. Nosaltres el posarem a més en l’espai (La Bonnemaisson) per saber de quina manera condiciona la concepció de l’obra.
27 de juny
12 h
Biblioteca Francesca Bonnemaison – La Cuina (Sant Pere més Baix, 7)

Kingdom
Agrupación Sr. Serrano
Voleu ser per una estona un membre més de l’Agrupació Sr. Serrano? Voleu viure Kingdom des de dins? No us podem assegurar que en sortireu indemnes, de ben segur que us quedarà la petjada del mític monstre que protagonitza el muntatge...
28 de juny
18 h
Graner, Centre de creació (Jane Addams, 14)

Raphaëlle
La Conquesta del Pol Sud
El teatre fa temps que ha deixat de ser text i prou. El món audiovisual cada dia és més present i els integrants de La Conquesta del Pol Sud en són experts. Com es concep un muntatge que basa la seva força en la imatge documental gravada, projectada i en moviment?
29 de juny
19 h
Teatre Nacional de Catalunya (TNC) - Sala Tallers (Pl. de les Arts, 1)

Més informació i inscripcions:
reservesgrec@recomana.cat

A més a més, el portal de crítica teatral Recomana.cat analitzarà en articles de fons els processos de creació dels espectacles Muda, La plaza i Grito pelao. Esteu al cas del seu web!

Comparteix aquest contingut