Barcelona cultura

Activitats de l'espectador

2a Escola d’Estiu de l’ICAF (International Community Arts Festival)

Considerat el festival d'art comunitari més gran del món, l’International Community Arts Festival (ICAF) aplega cada tres anys a Rotterdam, Holanda, creadors de tot el món. El festival té un caràcter contemporani, creatiu i internacional i inclou espectacles i espais performatius d'arts comunitàries de petit i gran format, a més de trobades, tallers i ponències que permeten la interacció entre els participants.

L’Escola d’Estiu del festival està coorganitzada per l’entitat barcelonina ComuArt, liderada per professionals amb un ampli coneixement de l’escena local i estatal. L’Escola va començar a caminar el 2016 i aquesta és la segona edició. Enguany, surt per primera vegada dels Països Baixos i se celebra a les dependències de la Sala Beckett. Allà s'organitzarà un seguit de processos d'investigació artística entre trenta participants locals i trenta més d'internacionals que tenen la participació de tres artistes-facilitadors internacionals procedents dels EUA, Mèxic i Gran Bretanya. Els creadors treballaran amb grups locals, establint analogies entre els projectes dels artistes convidats i la realitat barcelonina. De fet, enguany s'implicarà en l'experiència  un grup de treballadors i treballadores de la neteja i recollida de residus de Barcelona, a més de persones lligades a espais comunitaris que han estat desmantellats.

Professionals experimentats del món de l'escena, entre els quals artistes i coordinadors de projectes, però també professionals amb menys experiència, estudiants d'art o educació social, psicologia, educació, participants de projectes d'art comunitari i veïns són l'objecte d'aquesta Escola d'Estiu. D'aquí que s'hagin preparat tres mòduls adreçats a professionals amb experiència i dos per a professionals amb menys experiència, estudiants i veïns.

El programa inclourà tres tallers impartits pels següents professionals:
-Sheila Preston, cap del Departament d’Arts Escèniques de l’East London University d’Anglaterra.
-Allison Orr de Forklift Danceworks d’Austin, Texas (EUA).
-Teatro Línea de Sombra.

Del 23 al 27 de juliol
Sala Beckett (Pere IV, 228-232)

Més informació i inscripcions:
http://www.comuart.com
hola@comuart.com
http://www.icafrotterdam.com

Podeu seguir l’actualització de la informació mitjançant les xarxes socials de ComuArt:
Facebook @comuArtbcn 
Twitter @comuArt_bcn
Instagram #comuArt_bcn

Comparteix aquest contingut