Barcelona Cultura

Història

Un teatre construït per a l’Exposició Internacional del 1929 a la muntanya de Montjuïc es va convertir més de mig segle més tard, l’any 1976, en seu d’un festival que ha acabat per ser un símbol de la vida cultural barcelonina i una referència en el calendari europeu de festivals.

Han estat gairebé quaranta estius de teatre, dansa, circ i música, dels quals trobareu notícia en aquest apartat, on us oferim algunes pinzellades del més destacat de la programació de cada edició.

Veureu com, durant aquests anys, el festival arrenca organitzat directament pels actors i directors de la ciutat, passa a ser assumit posteriorment per l’Ajuntament de Barcelona i, finalment, acaba implicant també els promotors privats de la ciutat.

Mentrestant, una pluja de grans estrelles del teatre, la dansa, la música i d’altres disciplines escèniques passava per la ciutat convertint Barcelona cada estiu en una de les grans capitals culturals del sud d’Europa.

Esteu convidats a recórrer amb nosaltres la història d’un festival que és, també, una crònica possible de quaranta anys d’arts escèniques a Catalunya, Europa i el món.