El barri del Coll

El barri del Coll

El barri del Coll amb poc més de 7.000 habitants se situa a 300 metres per sobre el nivell del mar i fa 35,8 hectàrees. Aquest barri es troba a la vall que formen el Turó del Coll i el turó del Carmel i s'emplaça a banda i banda del curs alt de l'antiga riera de la Farigola, que desembocava a la riera de Vallcarca.

El barri pren el nom del santuari de Nostra Senyora del Coll, que es remunta a l'any 1099. És un barri de muntanya, que compta amb molts punts d’interès; el Parc de la Creueta del Coll, reivindicat pels veïns i construït l’any 1987 que conté l’Elogi a l’aigua, obra d’Eduardo Chillida, l’antiga fàbrica de l’editorial Bruguera és la seu del Centre Cívic del Barri, centre neuràlgic d’un actiu moviment social, cultural i juvenil. També s’hi troben tres edificis de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol, entre els quals la Casa Sansalvador.

El barri del Coll ha viscut una important transformació de l’espai públic arrel de l’obtenció dels recursos de la Llei de Barris. Als projectes de la llei de barris, cal sumar la millora de les comunicacions que ha suposat l’estació de metro El Coll-Taixonera, que ha modificat alguns dels hàbits i costums de la ciutadania i ha propiciat una reactivació comercial i un nou accés al Park Güell per a la ciutat de Barcelona.

Equipaments del barri

Et pot interessar

 • Cantera Creueta

  La seva història

  L´origen del barri és l'Església del Coll, del segle XI. Molt a prop hi havia la capella de Lourdes. Tota aquesta zona havia estat territori de caça dels senyors feudals de Barcelona.

 • Barri del Coll

  Dades estadístiques

  Població: 7.169

  Superfície (km2): 0,4

  Densitat (hab/km2): 20.025

 • Festa Major del Coll

  Festa Major

  Se celebra la primera setmana de setembre i acaba passat el dia 11 de setembre. Mentre que la Festa Jove del Coll té lloc al mes de juny.