El barri del Camp d'en Grassot i Gràcia Nova

El barri del Camp d'en Grassot i Gràcia Nova

El Camp d’en Grassot-Gràcia Nova està delimitat pel carrer Bailèn i el Carrer Escorial, pel carrer Rosselló al sud, pel carrer de les Camèlies pel nord i pel carrer Sardenya a l'est, a cavall entre l’Eixample i la Vila de Gràcia. A la part sud, sota Travessera de Gràcia, hi ha la major part dels centres escolars, el centre cívic la Sedeta amb serveis especifiques per a nens, joves, gent gran i amb una plaça central de convivència, amb espais de jocs i zones verdes d’esbarjo. Amb més de 30 anys d’existència al barri el centre cívic aplega un gran nombre d’associacions i exerceix de centre de l’activitat social i cultural del barri. Aquesta zona és caracteritzada per una urbanització diferent, amb edificis més recents que concentra el barri més comercial, gràcies a l'eix comercial propi conegut com a Gràcia Nova. A la zona nord del barri, destaca el mercat de l’Estrella, el camp de futbol de l’Europa FC i un centre poliesportiu. Cada cop hi ha més vida associativa i el mercat actua com a espai de trobada relacional i de serveis veïnals.

Equipaments del barri

Et pot interessar

 • Casa Isidre

  La seva història

  El Camp d'en Grassot, zona rural plena de masos i rajoleries, era un barri extrem del municipi de Gràcia, en la zona fronterera amb Barcelona que amb el temps seria el barri de la Sagrada Família, en un dels límits de l'Eixample.

 • Passeig de Sant Joan

  Dades estadístiques

  Població: 34.406

  Superfície (km2) :0,7

  Densitat (hab/km2): 52.932

 • Castellers

  Festa Major

  Les festes de Camp d’en Grassot Gràcia Nova arriben cada any la darrera semana del mes de juny, i són una bona mostra del dinamisme i la vitalitat del barri.