El barri de la Salut

El barri de la Salut

La Salut és un barri tranquil, que neix i creix a l’entorn de la construcció al 1864 de la capella dedicada a la Mare de Déu de la Salut. El barri compta amb un dels elements urbans més importants de la ciutat: el Park Güell, obra d’Antoni Gaudí i declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1984. Destaquen la xarxa d’equipaments escolars públics i privats així com el Centre de Serveis Educatius de Gràcia, el Casal de Cardener i el Casal de barri La Miranda, el CRAE, els equipaments esportius com el Centre Municipal Can Toda o el Club Tennis La Salut, els equipaments sanitaris tant de barri com d’àmbit ciutat i especialitzats (CAP Larrard i Hospital de l’Esperança, així com el tenir un mercat municipal al barri, i el monestir de Sant Josep de la Muntanya. L’activitat comercial de proximitat es concentra a la Travessera de Dalt on existeix un comerç molt variat. L’existència del Mercat de Lesseps i els seus entorns també són un altre punt de vitalitat comercial. El barri viurà, en breu, transformacions importants com la urbanització de la Travessera de Dalt o la construcció d’habitatges per a la gent gran i d’equipaments de barri en el solar de l’antiga Quirón. Aquests projectes contribuiran, sens dubte, a enfortir la cohesió social i a consolidar el comerç de proximitat de la zona.

Equipaments del barri

Et pot interessar

 • Can tusquets

  La seva història

  L'any 1864 es va decidir construir a les afores de Gràcia una capella dedicada a la Mare de Déu de la Salut, a l'entorn de la qual va créixer el barri al llarg dels anys.

 • Passatge Mercedes

  Dades estadístiques

  Població: 13.208

  Superfície (km2): 0,6

  Densitat (hab/km2): 20.541

 • Festa Major

  Festa Major

  La festa de la Salut té lloc la primera semana de setembre coincideix amb la celebració de les maresdedéus trobades. És tracta d'una de les tradicions festives ...