Esteu aquí

Descobreix Gràcia

Descobreix Gràcia

Gràcia és un poble orgullós i diferent. D’entre els edificis, en destaca l’arquitectura d’artistes reconeguts i d’altres anònims. Tots ells són testimoni d’una Gràcia que neix a partir d’unes masies rurals i acull les torres d’estiueig barcelonines. És la Gràcia de la burgesia modernista i la dels obrers, on la tradició i la innovació van de bracet, la casa d’artistes cosmopolites i de mestres artesans. Tant si creus que la coneixes com si hi has arribat per primer cop, aquestes rutes a peu et permetran endinsar-te pels seus carrers —que canvien de nom a cada revolt— per gaudir de les places vibrants que la identifiquen. Gràcia és art, cultura, vida i moltes coses més. Diuen que un cop hi entres, et roba el cor per sempre més. T’hi atreveixes?

Descobreix Gràcia en vídeo

Ruta PARK GÜELL

Els voltants del Park Güell

El projecte d’Eusebi Güell de construir torres en un jardí d’estil anglès no va reeixir, però un segle més tard el Park Güell ha estat testimoni passiu de la transformació dels barris que l’envolten.

Ruta ORÍGENS

Els orígens de Gràcia

Esglésies i camps són l’origen d’un poble d’intensa vida veïnal i arrelades tradicions. Et convidem a conèixer-lo i recorda que la teva empremta en condiciona el futur.

Ruta ESSÈNCIES

Essències de Gràcia

Al districte trobem dues obres d'Antoni Gaudí declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO: el Park Güell i la Casa Vicens. Aquesta ruta et proposa anar d’una a l’altra mentre gaudeixes de Gràcia, del seu comerç creatiu i de la seva gent.

Ruta BURGESIA

La burgesia al carrer Gran de Gràcia

Recuperar la cultura catalana i promoure la transformació del país era la voluntat modernista. Impressionants edificis, ostentació d'una burgesia creixent que amagava la realitat més obrera de Gràcia.

Ruta ARQUITECTÒNICA

L'arquitectura a Gràcia

Vestigis del món rural i industrial, habitatges historicistes i joies modernistes s’amaguen als carrers de Gràcia. Viu l’evolució urbanística i gaudeix dels treballs artesanals d’ahir i d’avui.

Ruta ICONES

A peu de la Sagrada Família al Park Güell

Aquest itinerari és la manera més curta d’anar caminant de la Sagrada Família al Park Güell —o a l’inrevés, de baixada—, creuant el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, descobrint la Sedeta i moltes coses més.