Esteu aquí

Coneix els barris

Coneix Gràcia

Pocs districtes de Barcelona estan envoltats de tanta simbologia com el de Gràcia. El nucli antic del barri que li dóna nom no ha deixat mai de reivindicar amb orgull el seu passat com a municipi independent (va ser agregat a la ciutat el 1897), i el nou mapa de barris l’hi reconeix oficialitzant el topònim Vila de Gràcia per denominar aquesta unitat de gairebé 50.000 habitants, carrers petits i bulliciosos i nombroses places. Al nord, l’altre centre neuràlgic del districte, Vallcarca, afegeix a la seva denominació tradicional el topònim de la zona de Penitents, per la vinculació històrica entre els dos territoris. Per contra, el Coll guanya entitat pròpia com a barri i se separa de Vallcarca. Els altres dos barris del districte són el Camp d’en Grassot - Gràcia Nova, un sector més recent i, per aquest motiu, autònom de la Vila, i la Salut. Els límits d’aquest últim barri s’han ampliat als dos costats del tram de la Travessera de Dalt, on s’està portant a terme un projecte de reducció del trànsit que millorarà la comunicació entre les dues bandes d’aquesta via.

Els barris

 • Pont de Vallcarca

  Vallcarca i els Penitents

  Vallcarca és un barri amagat entre dos turons, el del Putxet i el del Coll, que s’estén seguint el curs de la riera que li dóna nom.

 • El Coll

  El barri del Coll està situat a l’extrem nord-oriental del districte de Gràcia. S’estén al peu del turó del mateix nom.

 • La Salut

  La Salut

  Al barri de la Salut hi ha, sens dubte, l’element urbà més destacat del districte: el Park Güell, obra de Gaudí.

 • Vila de Gràcia

  Gràcia ha tingut sempre una activa vida política i social i un ric teixit d’institucions cíviques, culturals, recreatives, artístiques i esportives.