Promoció de la convivència. Els missatges clau

En el marc de la campanya de comunicació, la promoció de la convivència resulta fonamental perquè totes i tots gaudeixin de la festa amb el màxim respecte envers els i les altres. Els misstages clau enguany han estat:

Campanya #compartimgràcia

En el marc d'aquesta campanya per a promoure el civisme a la ciutat de Barcelona, es converteix en el crida: Per festes, BON ROTLLO!

Els guarniments dels carrers estan fets amb il·lusió.

MAL ROTLLO SI ELS TRENQUES.

 

Acabat el ball, a escampar la boira!

NO ENS TORTURIS, VOLEM DORMIR!

 

TOLERÀNCIA ZERO a les actituds masclistes.

 

Per festes tothom al carrer!

BON ROTLLO, DISBAUXA I SENY!

 

Hi ha més vàters públics dels que et penses.

NO AIGUALEIXIS LA FESTA.

 

 

 

Gràcia Antimasclista

Aquest any s'ha continuant avançant perquè la Festa Major sigui una festa inclusiva on tothom pugui gaudir tranquil i segur de les activitats, independentment de la seva diversitat funcional i. Així s'implementa la Guia per unes festes lliures de masclisme a l’espai públic de Gràcia consensuada per la Taula d'Abordatge de violències masclistes de Gràcia formada pel districte, el Circuït Barcelona contra la violència masclista, Feministes de Gràcia, Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears i CJAS. Les millores s'han plantejat a partir de l’experiència de treball amb el Protocol d’actuació Gràcia ANTIMASCLISTA elaborat  per a la darrera Festa Major de Vila de Gràcia quan es va veure la necessitat de fer un pas més per a caminar cap a unes festes amb perspectiva de gènere per a tot el districte.

Entre les recomanacions recollides a la guia, n'hi ha de referides al conjunt d’elements de la festa a tenir cura: model d’organització, programa festiu, un compendi de recomanacions que avancen temes fins ara no contemplats com la gestió de l’espai públic de la Festa. Per exemple, s'ha augmentat un 10% el nombre de sanitaris a la via pública i s'han reubicat estudiant la il·luminació de nit en els espais de festa per tal de garantir la seguretat de tots els espais.

Assessorament i informació

El punt d'informació destinat a sensibilitzar, informar i atendre, en cas de produir-se, assetjaments i/o agressions masclistes i LGTBIfòbiques,  ampliarà el seu horari de les 22.30 fins a les 6 h entre el 15 i el 18 d’agost. Els dies 19 i 20 d’agost tindrà un horari fins a les 4.30 h, i el 21 d’agost, fins a les 3.00 h. El punt d’informació estarà situat a la plaça de la Revolució. També hi haurà dos parelles itinerants, en la mateixa franja horària que el punt informatiu, que recorreran els espais de festa i voltants fent difusió i intervenir el cas de produir-se assetjaments i/o agressions masclistes.

Des del Districte i la Fundació Festa Major s'ha treballat per què la Festa i els seus protagonistes se sumin de manera unànime al conjunt d'accions i tolerància zero envers les agressions sexistes. Durant el mes de maig s'han realitzat dos sessions de formació sobre continguts i aplicació del Protocol d’actuació Gràcia Antimasclista, amb la participació dels carrers i places.

Missatge clau: A Gràcia No és NO

Es disposarà de diferents materials comunicatius de recolzament del missatge com són les xapes, engaxines o els cartells NO és NO que estaran presents als carrers i espais de la Festa així el tríptic informatiu de butxaca en diferents idiomes (català, castellà i anglès) que repartiran els informadors. A les barres dels bars podreu trobar un cartell amb l'esquema d'actuació en cas de sentir-se assetjada o ser testimonis d'una agressió envers una dona.