Promoció de la convivència. Els missatges clau

En el marc de la campanya de comunicació, la promoció de la convivència resulta fonamental per sensibilitzar als visitants i a tothom perquè gaudeixin de la festa amb el màxim respecte envers els i les altres. S'han fet tres campanyes imprescindibles de difusió: 

Campanya Compartim Barcelona

Amb respecte, la festa és una festa

Acabem quan s'acaba la festa
Festegem amb seny
Utilitzem els urinaris públics
Tinguem cura dels guarniments del carrer
Aquí no tolerem les agressions sexistes

 

Gràcia Antimasclista

Treballant en favor d’una Gràcia lliure d’agressions sexistes i poder gaudir d’unes festes igualitàries i segures, amb responsabilitat de totes i tots, enguany la Festa Major de Gràcia comptarà amb el Protocol d’actuació Gràcia ANTIMASCLISTA, que ha estat elaborat amb la col·laboració i participació del Circuit Barcelona contra la violència masclista, l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia, el Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS), el Districte de Gràcia i la Fundació Festa Major.

Durant la celebració de la Festa Major s’instal·larà un punt informatiu destinat a sensibilitzar, informar i atendre, en el cas de produir-se, assetjaments i/o agressions masclistes i LGTBIfòbiques. Aquest punt estarà ubicat a la Plaça de la Revolució i estarà obert de 22:00 a 05:00 hores, excepte el dilluns 21 d’agost, que tancarà a les 03:00 hores.

També hi haurà dos parelles itinerants, en la mateixa franja horària que el punt informatiu, que recorreran els espais de festa i voltants fent difusió i intervenir el cas de produir-se assetjaments i/o agressions masclistes.

Des del Districte i la Fundació Festa Major s'ha treballat per què la Festa i els seus protagonistes se sumin de manera unànime al conjunt d'accions i tolerància zero envers les agressions sexistes. S’han realitzat dos sessions de formació sobre continguts i aplicació del Protocol d’actuació Gràcia Antimasclista, amb la participació dels carrers i places.

Es disposarà de diferents materials comunicatius com són les xapes o els cartells pels carrers de la Festa i el díptic informatiu de butxaca en diferents idiomes (català, castellà i anglès).

Descarrega't aquí el Protocol d'actuació Gràcia Antimasclista

Descarrega't aquí el díptic en català

Descarrega't aquí el díptic en castellà

Descarrega't aquí el díptic en anglès