Mesures pel control del soroll

Com s'ha fet en els darrers anys, i d'acord amb la Fundació Festa Major de Gràcia, s'ha acordat amb els carrers participants la millora dels aspectes de convivència i sostenibilitat de la festa.

Com l'any passat, es col·locaran limitadors de so per respectar el descans dels veïns i veïnes. D'aquesta manera, i amb la complicitat de les comissions de festa dels diferents carrers, s'ha aconseguit optimitzar la distribució d'altaveus, tarimes i altres dispositius per reduir-ne l'impacte del so en els habitatges i s'han situat limitadors de so a diferents punts de la festa els dies de més afluència o intensitat musical. En tot cas, cal recordar que: la instal·lació d'un limitador suposa una reducció de la percepció del nivell sonor, sense perjudicar la qualitat musical, i minimitzant l'impacte acústic en els habitatges més directament afectats.

Per tal de potenciar la percepció de millora en l'impacte acústic, aquest any es mantindrà la distribució dels limitadors durant tots els dies de la festa. D'acord amb les programacions, la major concentració de limitadors serà dijous 16 d'agost, divendres 17 d'agost, i dissabte 19 d'agost.

En total, està previst incorporar limitadors de so a una cinquantena d'escenaris de la festa, i es limitaran prop d'un centenar d'actuacions musicals.

Tot plegat requereix una planificació prèvia en funció de les programacions que fan els carrers i els espais així com el treball de sensibilització amb els programadors i les comissions de festes.

"Més so no es sinònim de més qualitat"