Mesures pel control del soroll

Un dels aspectes més importants a controlar serà la limitació del so per respectar el descans dels veïns i veïnes. El districte de Gràcia i la Fundació de la Festa Major treballaran plegats per millorar la convivència entre festa i el veïnatge. 

D’aquesta manera, i amb la complicitat amb les comissions de festa dels diferents carrers, s’ha aconseguit optimitzar la distribució del so per reduir-ne l’impacte vers els habitatges (canvis dels altaveus, canvis ubicació de les tarimes, etc.). 

També es posaran limitadors per controlar el so a diferents punts de la Festa els dies de més afluència i intensitat musical. Cal recordar, en aquest sentit, que: 

- La instal·lació d’un limitador suposa una reducció de la percepció del nivell sonor, sense perjudicar la qualitat musical i minimitzant l’impacte acústic en els habitatges més directament afectats. 

- Com l’any passat, està planificat incorporar limitadors de so a 50 escenaris de la festa. Es limitaran prop d’un centenar d'actuacions musicals. 

- Per cinquè any consecutiu, i per tal de potenciar la percepció de millora en l'impacte acústic, aquest any, es mantindrà la distribució dels limitadors durant els 7 dies de festa. D'acord amb les programacions, la major concentració de limitadors serà dijous 17, divendres 18 i dissabte 19 amb la possibilitat de realitzar alguna modificació de forma puntual en funció del desenvolupament de la Festa. 

Dimarts 15 es limitaran 7 escenaris, dimecres 16: 5 escenaris, dijous 17: 11 escenaris, divendres 18: 8 escenaris, diumenge 20: 7 escenaris i dilluns 21: 4 escenaris.

Tot plegat requereix una planificació prèvia en funció de les programacions que fan els carrers i els espais així com el treball de sensibilització amb els programadors i les comissions de festes: "Més so no es sinònim de més qualitat".