Benvinguda

Em fa molta il·lusió donar la benvinguda a una edició tan especial de la Festa Major de Gràcia, la celebració del seu bicentenari! Una fi ta que posa de manifest la iniciativa dels graciencs i gracienques que han fet possible aquesta festa durant 200 anys, que s'ha transformat amb els canvis socials i culturals de cada moment, però que manté la identitat i l’essència del barri, en un esdeveniment únic i popular.

Durant molts mesos, els veïns i veïnes han preparat col·lectivament, amb ganes i passió, els guarniments que formaran part dels carrers i les places, així com una programació incessant d’activitats que refl ecteixen la idiosincràsia d’un barri actiu i compromès. Gràcies a totes i tots els qui ho feu possible.

També vull posar de manifest el fet que anem consolidant els valors de la Festa, amb més iniciatives inclusives, i la incorporació en el programa d'actes d'un sistema d’audiodescripció innovador per apropar-la a les persones amb discapacitat visual. Avancem, també, en el compromís d'una festa més sostenible, amb l'estrena, per primera vegada, del got reutilitzable, que permetrà reduir de manera substancial els residus. La Festa se suma, de manera unànime, al conjunt d'accions i tolerància zero envers les agressions sexistes.

Volem una festa per a tothom, per això cal que la gaudim des del respecte als guarniments, al barri i també als horaris de descans del veïnat. Celebrem el bicentenari amb la il·lusió del primer dia, l’empenta de les tradicions, la vitalitat del moment i, sobretot, l’esforç i el talent de tothom qui ho fa possible.

Visca la Festa Major de Gràcia i visca el bicentenari!

Eloi Badia i Casas
Regidor del Districte de Gràcia