Inici/ Notícies

NOTÍCIES

La classe de fitnes més multitudinària del món!

24/09/17

Prop de 6.000 persones han fet suar la ciutat a l'avinguda de la Reina Maria Cristina, amb la Festa del Fitnes 2017.

El diumenge 24 de setembre s’ha celebrat una nova edició de la Festa del Fitnes. L’esdeveniment, inclòs dins del programa de la Festa de la Mercè, és un dels més multitudinaris de la ciutat. Prop de 6.000 persones s’han reunit a l’Av. Reina Maria Cristina per gaudir d’una classe de fitnes pública i compartir-la amb amics, familiars i veïns. Els participants han estat movent l’esquelet durant una hora.

Més de 40 monitors dels diferents centres adscrits han dut les regnes de la coreografia, des de 3 escenaris diferents, en la que ha estat, un any més, la classe de fitnes més gran del món!

Com en l’anterior edició, cal destacar la participació de tot un seguit de centres esportius, gimnasos i clubs de Barcelona adherits que un any més han animat als seus usuaris i usuàries a participar d’aquesta multitudinària classe de fitnes.

La Festa del Fitnes vol ser un esdeveniment obert també a la participació de ciutadans i ciutadanes amb discapacitat. És per aquest motiu que s’ha donat una resposta organitzativa adient a les necessitats i a les demandes del col·lectiu de persones usuàries de cadira de rodes per tal de facilitar-los l’accés a l’esdeveniment, així com la pràctica de l’acció.

La Festa del Fitnes escalfa motors!

19/09/17

Els dies 15 i 22 de setembre, els monitors de la Festa del Fitnes assagen la coreografia perquè el diumenge, 24 de setembre, sigui tot un èxit!

Més de 40 monitors dels diferents centres adscrits estaran a dalt de l'escenari per dur les regnes de la coreografia que ballaran més de 5.000 perones a l'avinguda de la Reina Maria Cristina en la que serà, un any més, la classe de fitnes més gran del món!

Practica la coreografia de la Festa del Fitnes i guanya 3 mesos gratuïts en el teu centre esportiu

07/09/17

Amb motiu de la Festa del Fitnes 2017, presentem un concurs amb l'objectiu de fomentar la participació a la festa i la pràctica esportiva saludable als centres esportius de la ciutat.

Per participar, només heu de gravar un vídeo d'uns 10-15 segons practicant la coreografia que es realitzarà el dia 24 de setembre a l'avinguda de la Reina Maria Cristina. Podeu veure la coreografia completa, aquí.

Després, l'heu de penjar a les xarxes socials amb l'etiqueta #faremsuarlaciutat, i fer-vos seguidors dels nostres perfils a les xarxes (BCN Esports). Per participar, cal estar inscrit a la Festa del Fitnes 2017.

Concurs Festa del Fitnes 2017

Tret de sortida de la Festa del Fitnes 2017!

17/07/17

Arrenquen els preparatius de la festa més saludable de l'any: la Festa del Fitnes, una sessió de condicionament físic a l'aire lliure, oberta a participants de totes les edats i inclusiva amb aquells que pateixen algun tipus de discapacitat.

Amb la col·laboració de centres esportius públics i privats i en el marc de les Festes de la Mercè, Barcelona convertirà una classe de fitnes en la millor ocasió per divertir-se tot fent salut.

Inscriu-t'hi ja i el 24 de setembre, a partir de les 10:00 hores, vine a fer esport a l'avinguda de la Reina Maria Cristina. És gratuït!

Tret de sortida de la Festa del Fitnes 2016!

Una festa accessible

16/07/17

La Festa del Fitnes vol ser un esdeveniment obert també a la participació de ciutadans i ciutadanes amb discapacitat.

És per aquest motiu que es vetllarà per donar una resposta organitzativa adient a les necessitats i a les demandes del col·lectiu de persones usuàries de cadira de rodes per tal de facilitar-los l'accés a l’esdeveniment.

Alhora, fer la classe magistral accessible és també una bona manera d’animar el col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda a participar en igualtat de condicions, ja sigui en el si de la Festa o en l’oferta d’activitats físiques ordinària que promouen els equipaments esportius de la ciutat.

Així mateix, fer la festa accessible es converteix en una acció de sensibilització per a la resta de la ciutadania, donant visibilitat a les capacitats de les persones amb mobilitat reduïda (en aquest cas, aquelles que són usuàries de cadira de rodes), alhora que es fa palès que, només amb un seguit de mesures organitzatives, la seva participació és possible i enriquidora.

Una festa accessible

Mesures d’accessibilitat durant la Festa

Amb l’objectiu de facilitar la participació de les persones amb mobilitat reduïda a la Festa del Fitnes s’han previst les següents mesures d’accessibilitat:

  • Es comptarà amb la presència de dues persones usuàries de cadira de rodes en el si de l’equip tècnic que adaptaran les coreografies i facilitaran el seguiment de l’adaptació de coreografies.
  • Es prioritzarà l'accés de les persones usuàries de cadira de rodes i acompanyants a la zona més propera a l'escenari.
  • Els lavabos adaptats se situaran al lateral de l'Avinguda de la Reina Maria Cristina, a prop de l'escenari.
  • Es reservaran places d'aparcament per a les persones que disposen de targeta de tolerància d'aparcament a l'Avinguda de Rius i Taulet.

Barcelona Esport inclou

L’Institut Barcelona Esports (IBE), en el marc del programa “Barcelona Esport inclou”, es planteja consolidar l’enriquiment de la vida esportiva de la ciutat de Barcelona com una de les seves prioritats, garantint el dret a la pràctica de l’activitat física i esportiva al sector social de les persones amb discapacitat, per tal de millorar la seva qualitat de vida i col·laborar en l'objectiu d'una societat normalitzadora, inclusiva i respectuosa amb la diversitat.

I ho fa partint de la idea que l'activitat física i esportiva és una eina de foment de la salut, d'ús creatiu del temps de lleure i que la seva pràctica la converteix en un espai de relació social, motor per crear comunitat i, per tant, capital social.

Fas esport regularment?

17/07/17

Fas esport de manera regular? Per lliure o de manera dirigida? Vas al gimnàs o a un centre esportiu? Formes part d’algun club? Siguin quines siguin les respostes, el proper 24 de setembre tens l’oportunitat de gaudir d’un matí esportiu i saludable amb la Festa del Fitnes.

No només servirà per posar-vos en forma, sinó que també servirà per passar una bona estona acompanyats d’amics i familiars, ja que la participació és gratuïta i oberta a tothom.

També us oferirà l’oportunitat de de rebre una classe dirigida de fitness a l’aire lliure i participar en un esdeveniment únic. I qui sap si serà la manera d’animar-vos a fer esport de manera regular i ajudar-vos a millorar la qualitat de vida.

Com en l’anterior edició, cal destacar la participació de tot un seguit de centres esportius, gimnasos i clubs de Barcelona adherits que un any més animaran als seus usuaris i usuàries a apuntar-s’hi. Descobreix quins són. Fins i tot pots apuntar-t’hi i entrenar aquesta setmana fins que arribi dissabte amb la Festa del Fitnes!

Fas esport regularment
Data 24 de setembre
Escalfament 10:00 hores
Horari 10:30 hores
Lloc Avinguda de la Reina Maria Cristina
Duració 45 minuts

SEGUEIX-NOS