JA TENIM ELS SELECCIONATS DE LA 8A EDICIÓ DEL BROT I DE L’EMBRIÓ

Després d’intenses valoracions, ja podeu conèixer els 24 grups musicals  que participaran en aquesta 8a edició del Brot  i les 6 bandes que concursaran a la categoria Embrió!

Aquest any hem batut rècords de participació amb un total de 61 inscripcions, 15 més que el 2017, nombre que supera les edicions anteriors.

Si voleu saber quins són els grups que actuaran, quan i on els podreu escoltar, només heu de consultar el calendari de concerts.

Els finalistes de les dues categories optaran als premis del públic (300 € en el Brot i 150 € en l’Embrió)  i del jurat (1.800 € en el Brot i 750 € en la categoria Embrió). A més a més, els grups que arribin a la final del Brot obtindran 6 hores gratuïtes en bucs d’assaig dels equipaments organitzadors i un vídeo amb la filmació i edició d’una de les cançons interpretades a l’últim concert, que també rebran els participants de l’Embrió.

Moltes felicitats als seleccionats i a la resta de bandes que us heu quedat a les portes, us animem a que seguiu endavant, assajant i tocant.

Us esperem a tots del 6 d’abril al 5 de maig per gaudir la música en directe i concerts gratuïts per tota la ciutat.

Comença la 8a edició del Brot, el Festival de música de bandes novelles de Barcelona!

Tornem amb una nova edició del Brot! Grups de la ciutat, prepareu-vos perquè ja hem obert el període d’inscripcions.

Si tens menys de 25 anys i la teva passió és la música, consulta les bases del concurs i apunta’t. Tens temps fins a l’1 de març.

Pots participar de dues maneres:

  1. Categoria Brot: fins a 25 anys.
  2. Categoria Embrió: fins a 18 anys.

El concurs comptarà amb un premi del públic, de 300 euros en el cas del Brot i de 150 euros en el de l’Embrió, i un premi del jurat, dotat de 1800 euros en la categoria Brot i de 750 euros en l’Embrió, que es repartirà de forma igualitària entre tots els grups finalistes.  Així  doncs, les 6 bandes que arribin a la final del Brot obtindran 300 euros i 125 euros cadascun dels  grups de l’Embrió.

És el primer cop que es repartirà el premi del jurat entre tots els grups que arriben a la final i es fa amb la finalitat de donar més oportunitats a més bandes, facilitats a tothom i no buscar la competitivitat entre els grups.

A més a més, els finalistes del Brot obtindran 6 hores gratuïtes en bucs d’assaig dels equipaments organitzadors i  un vídeo amb la filmació i edició d’una de les cançons interpretades a la final, que també rebran els participants de l’Embrió.

Un cop més, el nostre objectiu és donar impuls a nous talents emergents de la ciutat, donant suport a les bandes novelles i oferint-los un altaveu per donar-se a conèixer. Per aquest motiu, es tindrà en compte que els grups tinguin components residents a Barcelona.

Així mateix, volem difondre i promoure els equipaments juvenils i musicals municipals i  esdevenir una plataforma de difusió de la creació musical jove i emergent de la ciutat.

T’esperem del 7 d’abril al 5 de maig per gaudir de música en directe i concerts gratuïts per tota la ciutat.

Pren nota, apunta’t i vine!! T’anirem informant!

Si vols més informació o tens qualsevol dubte, envia un mail a: festivalbrot@gmail.com

També pots seguir-nos a facebook: www.facebook.com/FestivalBrot

Ja tenim les obres guanyadores del 2n concurs de cartells de Festivals per a joves!!

Marta Casals Marquilles s’alça amb un doble premi per les seves obres que il·lustraran els festivals Brot i Barcelona VisualSound 2018. El premi del cartell Rough Diamonds es declara desert.

 

A l’octubre, joves amb talent per al disseny van respondre a la crida que, per segon any, els va fer el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu era esdevenir la imatge gràfica de la propera edició dels festivals BrotRough Diamonds i Barcelona VisualSound!

Enguany s’han rebut 73 propostes, 24  més que en l’anterior convocatòria (26 cartells inspirats en el Brot, 22 en el Rough Diamonds i 25 en el Barcelona VisualSound).

Avui, dia 10 de novembre, el jurat ha emès el seu veredicte.

La Marta Casals Marquilles, firmant sota el pseudònim “Kàmala”, ha estat doblement premiada per les seves obres dedicades al Brot i al  Barcelona VisualSound. Cada premi està dotat de 750 €.

El premi del cartell Rough Diamonds 2018 queda desert ja que el jurat valora que els dissenys proposats no s’ajusten als criteris establerts a les bases de la concurs.

L’organització agraeix l’alta i plural participació de joves en aquesta convocatòria desenvolupada des de la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran amb la col·laboració dels diferents equipaments organitzadors dels Districtes de la ciutat de Barcelona.

Participa a la Pedrera 3.8!!

 

El Centre Cultural Albareda i La Bàscula s’uneixen per impulsar un Programa d’acompanyament a grups musicals emergents del districte de Sants-Montjuïc, formats per joves de fins a 29 anys, que vulguin millorar i consolidar el seu projecte musical.

El programa inclou:

  • Tutoria i assessorament musical per part d’un productor. El professional s’encarregarà d’aportar experiència i consells al grup a més d’acompanyar-los als assajos, gravació i preparació del directe.
  • Residència als seus bucs d’assaig.
  • Gravació en estudi d’un EP.
  • Preparació del directe (stage a escenari)
  • Formació en difusió, comunicació i management dins del sector.
  • Actuacions als dos equipaments i possibilitat de ser programats a diferents esdeveniments i espais culturals de la ciutat.

El període de recepció de propostes serà del 15 de setembre al 31 d’octubre de 2017

El procés d’acompanyament tindrà lloc de novembre de 2017 a abril 2018.

Més informació, bases i inscripcions a:

www.labascula.cat

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda

 

El Departament de Joventut busca joves dissenyadors!

El Departament de Joventut obre la convocatòria per dissenyar els cartells dels festivals que organitza: el Brot, el Barcelona VisualSound i el Rough Diamonds.

Tens entre 16 i 35 anys?

Ets un/a crack del disseny i t’agrada la música, el ball i l’audiovisual?

Pren nota: per segon any, el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona obre una convocatòria (dotada amb 2.250€!) per dissenyar els cartells dels certamens que impulsa:

— Brot, un concurs de bandes joves que des de fa 7 anys pretén donar impuls als nous talents emergents de la nostra ciutat, recolzant les bandes novells i oferint-les un altaveu que els serveixi per donar-se a conèixer.

— Festival Barcelona VisualSound, dedicat a l’audiovisual des de fa 14 edicions, és un espai d’exhibició i una plataforma de promoció per a la gent jove artista i creadora de l’àmbit audiovisual.

— Rough Diamonds, nascut fa quatre anys com una competició i una mostra de coreografies de hip-hop per a adolescents.

Pots participar-hi individualment o col·lectiva, amb un màxim de tres propostes per a cadascun dels festivals, que hauràs de presentar en format digital entre el 6 i el 27 d’octubre (ambdós inclosos).

El treballs guanyadors seran premiats amb 750€!

No perdis més temps i consulta ja les bases completes aquí.

El mes de novembre podràs veure el veredicte del concurs al web barcelona.cat/joventut.

 

El concurs de cartells dels diferents Festivals per a Joves promoguts pel Departament de Joventut, es desenvolupa des de la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran amb la col·laboració dels diferents equipaments organitzadors dels Districtes de la ciutat de Barcelona.

Ominira, guanyadors del Brot 2017!

El grup format per Eric Segura, Alexis Rossell i Adrià Martí ha estat el guanyador de la 7a edició del Festival Brot.  Delighters i Strangers, han ocupat el segon i tercer lloc respectivament.

Dissabte, 6 de maig, vam poder gaudir d’una fantàstica final a l’Espai Jove Les Basses gràcies als grans directes dels grups finalistes: The Artichokes, Delighters, Krimson Piper, Cjrnds, Strangers i Ominira.

Els 6 grups van omplir la sala de gran varietat d’estils musicals que anaven des del trip-hop fins al hard rock, passant pel dub ètnic, blues, pop, folk i l’indie i que van aconseguir  fer vibrar a un públic totalment entregat.

El jurat va voler destacar l’actitud i originalitat dels The Artichokes, la valentia dels Cjrnds per oferir una proposta arriscada i amb projecció, la bona energia i la connexió amb el públic dels Krimson Piper, la veu espectacular, la transparència amb el públic i la calidesa de la solista de Strangers i la solidesa i bona producció dels Delighters. Finalment, per una posada en escena impecable, un estil propi i diferent, la proximitat amb el públic i les possibilitats de projecció, els Ominira van ser els guanyadors dels 1.000 euros del premi del jurat i dels 250 euros del premi del públic. Els 300 euros del segon premi van ser pels Delighters i el tercer premi, dotat de 200 euros, s’ho va endur la solista de la nit, Strangers.

Després de sis semifinals, dos finals i més d’una trentena de concerts, el Brot s’acomiada fins a la pròxima edició. Així doncs, només ens manca donar de nou l’enhorabona i les gràcies a tots els grups participants, als que heu vingut als concerts i a tots els que d’una manera o d’una altra ens heu seguit i recolzat.

Us esperem a la pròxima edició, fins aleshores, que no pari la música!!

On Stage, guanyadors de l’Embrió 2017!

On Stage ha estat el grup guanyador del 1er premi del jurat, de 1.000 euros, i del públic, de 250 euros, de la 7a edició de l’Embrió. El segon premi del jurat, dotat amb 300 euros, ha estat pels Vespa i el tercer, de 200 euros, s’ho han endut els Sloppy Joe.

La  final va tenir lloc divendres, 5 de maig, a l’Espai Jove Garcilaso.  Les cinc bandes finalistes, On Stage, Omega, Vespa,  Overload i Sloppy Joe, van fer vibrar a un públic molt entregat i donaven el millor d’ells per obtenir un lloc al pòdium de la categoria dels més juniors del Brot.

Durant gairebé tres hores, els grups van oferir un fantàstic espectacle musical a una sala de concerts que estava completament plena. Rock, pop, heavy, covers i versions pròpies es van escoltar durant els directes de la final, mentre el jurat feia les seves valoracions.

Finalment, per la seva actitud sobre l’escenari, una tècnica acurada, la seva naturalitat i una posada en escena sensacional, els On Stage es van proclamar guanyadors del 1er premi del jurat i del premi del públic.

Totes les bandes finalistes obtindran un vídeo editat d’una de les cançons interpretades a la Final.

Enhorabona als guanyadors i a la resta de participants i moltes gràcies al públic assistent per fer de la final una nit inoblidable!!

VIU LES FINALS DE L’EMBRIÓ I DEL BROT, 5 I 6 DE MAIG!

Després de sis semifinals i més de vint directes, arriben les grans finals de la 7a edició del Brot!!

El pròxim divendres  5 de maig,  podràs gaudir de les actuacions dels més juniors a la final de l’Embrió, que tindrà lloc a l’Espai Jove Garcilaso, a partir de les 20h. Cinc bandes es deixaran la pell sobre l’escenari per mostrar el seu talent musical i fer-se amb el primer lloc d’aquesta categoria:

– On Stage

– Overload

– Vespa

– Sloopy Joe

– Omega

I després de vibrar amb la final dels més joves, et propossem que no et perdis la final del Brot, que es celebrarà el 6 de maig a l’Espai Jove Les Basses.

A partir de les 21h, podràs escoltar els directes de:

– Delighters

– Krimson Piper

– Ominira

– The Artichokes

– Strangers

– Djrnds

Com a novetat d’aquesta edició, el concurs comptarà amb 4 premis en metàl·lic per a cada categoria (Brot i Embrió). El premi del públic, dotat amb 250 €,  i el del jurat, que aquest any s’ha incrementat fins a 1.500 euros i quedarà repartit de la següent manera:

1r premi: 1.000 euros

2n premi: 300 euros

3r premi: 200 euros

A més a més, els finalistes del Brot obtindran 6 hores gratuïtes en bucs d’assaig dels equipaments organitzadors i  un vídeo amb la filmació i edició d’una de les cançons interpretades a la final, que també rebran els participants de l’Embrió.

El jurat del Premi Embrió estarà format per Andrea Romanos  (coordinadora de projectes digitals d’Enderrock),  David Lázaro  (músic, productor musical i audiovisual, i representant de Belén Aguilera “La Voz”), i David Morell (soci de la revista Mondo Sonoro).

El jurat del Premi Brot estarà conformat també per Andrea Romanos  i  David Morell, als quals se sumarà  Adrián Adán (músic d’Ice Crime, grup guanyador del premi jurat del Brot 2016).

T’esperem per viure tot això i molt més, a les grans finals del Brot 2017!!

 

cjrnds últim finalista de la 7a edició del Brot!

Dissabte, 22 d’abril va tenir lloc la darrera semifinal del Brot 2017 a La Bàscula.

Les quatre bandes emergents van omplir la sala de concerts de ritmes de trap, rap, electrònica, rock i rumba desprenent molt bona energía i connexió amb el públic.

Finalment, per la complexitat en la seva proposta, l’originalitat i una tècnica molt acurada i metòdica, el grup guanyador va ser CJRNDS.

Els 6 grups finalistes actuaran dissabte, 6 de maig, a la final del Brot, que tindrà lloc a Les Basses.

Us esperem a tots a la gran final del Brot!!

 

Strangers, cinquè grup finalista del Brot!

Divendres 21 d’abril es va celebrar la cinquena semifinal del Brot 2017, al Centre Cultural Albareda.

Els quatre grups participants van oferir un molt bon espectacle musical per obtenir un lloc a la final.

El jurat va voler destacar l’actitud i seriositat de la proposta dels Black Gearbox, l’originalitat i la bona veu dels Mad Cartridge, la posada en escena, la cohesió grupal i la tècnica dels The Garnet, però finalment van proclamar guanyadora a la solista de la nit, ‘Strangers’. L’autenticitat en les seves cançons, la seva personalitat, saber comunicar sobre l’escenari, una impecable qualitat vocal i la  musicalitat, van ser els motius que han convertit a ‘Strangers’ en el grup finalista de la penúltima semifinal. La tornarem a veure actuar el 6 de maig, a la final de Les Basses.

Us hi esperem a tots!