Idoipe, Mark Cunningham i pantea mostren els seus projectes amb el sistema Silent Live Music d'Espai Sideral

06/05/2024 - 11:07 h

L'assaig obert es durà a terme dimarts 7 de maig a partir de les 18 h.

Quatre projectes residents de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació coincidiran aquest dimarts, 7 de maig, en un assaig obert que començarà a les 18 h (entrada lliure). Mostraran els seus projectes Idoipe, Mark Cunningham i pantea, i les tres actuacions es faran amb el sistema Silent Live Music, dels també residents Espai Sideral (Nur & Ray), que ofereix les experiències musicals a través d’uns auriculars en format silent.

Mark Cunningham (a la imatge) va iniciar la seva carrera musical a l’escena No Wave de Nova York als anys 70 amb la banda Mars. Als 80 va començar a treballar amb la trompeta i l’electrònica als escenaris d’improvisació de Nova York i el 1991 es va establir a Barcelona. Ha format part de  diferents bandes: Don King, Raeo, Convolution, Bèstia Ferida i Blood Quartet. El seu projecte actual, en solitari, té per nom Blue Mystery.

Idoipe és un artista que treballa en la renovació del folklore aragonès a través de l’electrònica. Ha publicat el disc Ciervo lento (2021) i el documental Tañen Furo (2023), i en l’actualitat està preparant nou material en la seva residència a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

pantea —amb el nom escrit amb minúscula inicial— és una artista sonora i multidisciplinària iraniana que treballa amb narratives de connexió ecològica i “més-que-humana”; és una apassionada del medi ambient, les plantes i els aiguamolls. Recentment s’ha centrat a desenvolupar una pràctica socialment compromesa explorant les possibilitats que ofereixen el so i l’escolta. pantea és la meitat del grup de disseny Studio Informal i membre de Khamoosh, un col·lectiu de recerca artística dedicat a preservar i arxivar el patrimoni sonor iranià.

Espai Sideral és un projecte nascut l’any 2022 amb el propòsit de crear, col·laborar i organitzar experiències silent mitjançant un sistema de so d’alta qualitat (Super Power Bass), amb 150 auriculars Wireless que funcionen per radiofreqüència. Gràcies als auriculars, s’elimina totalment la contaminació acústica —ecologia sonora—, i d’aquesta manera es pot gaudir de la música i de qualsevol experiència sonora en qualsevol lloc sense incomodar l’entorn.

Cada actuació tindrà una durada de mitja hora, un tast que permetrà al públic conèixer els projectes que aquests residents estan treballant a la Fàbrica de Creació.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!