Upcycling Barcelona de Fort Pienc guanya el Premi 8 de març–Ma Aurèlia Capmany

Upcycling Barcelona de Fort Pienc guanya el Premi 8 de març–Ma Aurèlia Capmany

dijous, març 8, 2018 - 11:32

El projecte de l’entitat Upycling Barcelona ‘Donem-li la volta a la moda. M’agrada, m’agrado, jo decideixo!’, en col.laboració amb l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc, guanya el Premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany.

La XXXIIena edició del Premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany ha tingut com a lema ”Desvestint el gènere: estètica i representació cultural del gènere’.

El projecte dUpycling Barcelona, premiat pel jurat, promou accions des de la moda que denuncien els estereotips de gènere i impulsen el consum responsable a través del reciclatge de peces de roba. Upcycling, situada al carrer Diputació 356, és a més de botiga de roba i complements un taller de costura i de reciclatge de mobles vells i un petit espai de coworking per artesans de la moda.

Aquest projecte té el seu origen en el Fashion Revolution Day organitzat per primera vegada el 2017 per l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc, Upcycling i el Centre Cívic a la plaça Fort Pienc i en el qual van col·laborar alguns socis de l’Eix Fort Pienc com ACCEM, Escola Moz-Art, Mescladís i En Timbal, entitats del barri  (Biblioteca Arús, Biblioteca de Fort Pienc) i entitats d’altres barris per compartir amb els veïns diferents formes de consumir, i en definitiva, de viure.

En la seva intervenció, l’alcaldessa Ada Colau ha expressat la voluntat de denunciar els estereotips de gènere i combatre les pràctiques discriminatòries que es donen dins l’àmbit de la moda, l’estètica i la bellesa, i ha apostat per “canviar la moda i fer-la realment nostra. I això només es pot fer en aliança amb les dissenyadores, amb les models, amb les publicistes i periodistes que porten temps denunciant les pràctiques predatòries i discriminàtories que es donen a la indústria de la moda, i apostant per un canvi de model tant en relació a les pràctiques laborals del sector com a la imatge i productes que s’elaboren.”

El premi el van recollir Silvia Oliveras, sòcia de Upcycling Barcelona, i Isabel Vivancos, vocal de la junta de l’Eix Fort Pienc. Oliveras va destacar que el projecte vol “capgirar el concepte d’estètica, un estereotip imposat per la societat”, i mostrar una moda “més sostenible, més igualitària pel que fa a gènere, orientació sexual i origen”.

La dotació del premi ajudarà a celebrar la setmana del 24 d’abril diverses activitats als centres educatius i una gran desfilada amb moda sostenible, roba tradicional d’alguns països on la gran industria de la moda produeix i una trobada de l’artesania tèxtil.

El premi al millor projecte escollit per votació popular del públic assistent, dotat amb 3.000 euros, ha estat pel projecte “Més amb menys”, del Pla Comunitari de Roquetes.