Portes obertes a l'espai del futur Ateneu de la Sagrada Família

Portes obertes a l'espai del futur Ateneu de la Sagrada Família

dimarts, abril 25, 2017 - 14:10

Un nou espai cultural ha començat a caminar al barri. Dissabte 29 d'abril, de 10 a 13 h, l'espai on s'ubicarà el futur Ateneu del barri obrirà les portes perquè els veïns i veïnes de la Sagrada Família puguin conèixer les instal·lacions i manifestar el seva opinió sobre el paper que ha de jugar el nou centre en la vida social i i cultural del barri.

Durant els últims mesos, una trentena d’entitats de la Sagrada Família, sota el nom Grup Ateneu Barri, han estat treballant per començar a definir com els agradaria que fos el nou ateneu: els objectius, els valors i les activitats que es portaran a terme, així com el model organitzatiu de gestió.

En concret, els principals usos que es preveuen són un auditori, un espai social, sales per tallers i xerrades, i bucs d’assaig, tots ells per fer créixer i consolidar el teixit associatiu a diferents nivells (juvenil, cultural i veïnal), així com complementar l’oferta dels altres espais ja existents al barri, que són l’Espai 210 o el centre cívic.

El passat mes de novembre de 2016 l’Ajuntament de Barcelona va aprovar la compra del local i al gener de 2017 passa a ser-ne el propietari. Es tracta d’un espai de 1.350 metres quadrats situat al carrer Nàpols 268-270 que reuneix les característiques necessàries, pel que fa a les seves dimensions i per la ubicació, per complir amb les expectatives ciutadanes. Per això, la Comissió de Govern va formalitzar la compra per valor de 2,4 milions d’euros. La previsió és que les obres puguin començar a finals d’aquest any 2017 per acabar-les cap al darrer trimestre de 2018 si tots els calendaris es compleixen.