L'institut Angeleta Ferrer inicia els tràmits per la seva construcció definitiva

L'institut Angeleta Ferrer inicia els tràmits per la seva construcció definitiva

divendres, febrer 23, 2018 - 13:12

El Consell de Direcció del Consorci d’Educació ha decidit iniciar els tràmits per la construcció definitiva de l'institut Angeleta Ferrer i posposar l’avançament de l’obertura de l'institut en mòduls per al curs 2018-2019. El Districte de l'Eixample ha explicat els motius d'aquesta decisió en el passat Consell de Barri del Fort Pienc, celebrat el 20 de febrer, i en una reunió informativa específica davant la comunitat educatives dues setmanes abans.

El Consorci basa la seva decisió en la necessitat d’un consens entre tots els agents que conformen la comunitat educativa i en continuar el treball que s’està fent des d’alguns instituts del districte per consolidar el seu projecte i frenar la segregació. Des del Districte es destaca que tots els alumnes de les escoles públiques del barri tindran plaça assegurada als instituts adscrits per al curs 2018-2019, però que cal tenir en compte que l’Eixample és un territori que importa alumnes de secundària d’altres barris de la ciutat. Per aquest motiu, es crearan dos grups addicionals, un a l’Institut Pau Claris, que passarà a ser de tres línies, i l’altre a l’Institut Fort Pius.

Les dades de prematrícula del proper curs permetran saber si l’avançament en mòduls del nou institut abans de la finalització de l’edifici docent serà necessari. En aquest sentit, el Districte s’ha compromès a seguir treballant amb la comunitat educativa per obrir al curs 2019-2020 si aquest és el parer majoritari.

Institut al curs 2020-2021 amb ampliació del solar

“La construcció del nou institut no s’ha qüestionat en cap moment”, ha destacat el conseller d’Educació del Districte, Jordi Matas. Els terminis per construir l’edifici del nou institut avancen a bon ritme. En les properes setmanes es tramitarà la llicència per redactar el projecte executiu i la previsió és que l’edifici escolar entri en funcionament al curs 2020-2021.

El futur institut guanyarà espai amb la recent reserva d’un solar emplaçat al carrer Sardenya, 254, front l’interior d’illa Clotilde Cerdà. El terreny -de 538 m2 i sostre edificable màxim de 3.062 m2- és un dels set solars que l’Ajuntament de Barcelona comprarà a l’Eixample per ubicar-hi nous equipaments públics i, tot i que conserva l’ús d’equipament sanitari-assistencial, també tindrà ús docent.