L'Ajuntament lliura les Medalles d'Honor 2017 a persones i entitats implicades amb Barcelona

L'Ajuntament lliura les Medalles d'Honor 2017 a persones i entitats implicades amb Barcelona

divendres, desembre 1, 2017 - 09:49

Entre els 25 distingits, a proposta del Consell de Districte de l'Eixample s'ha entregat les medalles a l'activista veïnal de la Dreta de l'Eixample Charo Martínez Muñoz i el grup musical De Soca-rel, lligat a l'entitat Ballets de Catalunya.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va presidir dijous 30 de novembre l’acte de lliurament de les 25 Medalles d’Honor a la Ciutat a les personalitats i entitats que han destacat per la seva contribució al desenvolupament de la consciència ciutadana, virtuts i valors cívics, de Barcelona. En total, s’han entregat 15 medalles a entitats de la ciutat i a 10 persones, totes escollides pels districtes i pel plenari del Consell Municipal.

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa ha destacat que amb aquest acte, la ciutat demostra el seu reconeixement cap a la vàlua de la seva gent i de les seves entitats, “gent que ha destacat pel seu treball a favor dels drets humans, de la cohesió social, de la igualtat d’oportunitats, de la convivència, gent del món de la cultura, de la ciència, de l’educació. I sobretot, una vocació de servei cap als nostres conciutadans”.

Colau ha assenyalat que avui s’han premiat moltes barcelonines “perquè Barcelona són, a més dels seus 73 barris, els centenars d’associacions, els milers de professionals i de voluntaris i voluntàries que treballeu diàriament per millorar les condicions de vida dels altres i per construir un model de societat integradora i cohesionada enfortint la convivència i bastint ponts d’unió i de fraternitat entre cultures”.

Medalles d’Honor a proposta del Plenari del Consell Municipal

MARTA ESTRADA I MIYARES
En reconeixement de la seva valuosa contribució científica a l’àmbit de l’oceanografia i la biologia marina, de prestigi i rellevància internacionals.
MAGDA ORANICH I SOLAGRAN
Per la seva labor professional com a advocadessa i el seu compromís com a activista en defensa dels drets humans, del moviment feminista i dels drets dels animals.
CASA DE ANDALUCÍA DE BARCELONA
En reconeixement de la seva tasca en favor de la difusió de la cultura i les tradicions andaluses i d’enriquiment de la convivència entre les comunitats andalusa i catalana.
JOSÉ MARIA SANZ BELTRÁN (LOQUILLO)
Per la seva llarga i fructífera carrera professional i artística, que ha marcat el panorama musical dels darrers trenta anys i pel seu esperit barceloní, que ha projectat arreu.
FUNDACIÓ PRIVADA BOSCANA
En reconeixement de la seva tasca en favor de la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual i d’acompanyament a les famílies.

Medalles d’Honor a iniciativa dels Consells Municipals dels Districtes

Ciutat Vella
ROBERTO TIERZ ROYO
Per la seva destacada contribució al desenvolupament i la promoció de la cultura al capdavant de la sala Sidecar.
RAI (RECURSOS D’ANIMACIÓ INTERCULTURAL)
Per la seva tasca associativa com a plataforma de projectes de transformació social, cultural i educativa.

L’Eixample
CHARO MARTINEZ MUÑOZ
Portaveu de l’Associació per un Eixample Sostenible. En reconeixement de la seva tasca dins el moviment veïnal en favor de la millora de les condicions de vida al districte.
DE SOCA-REL
Grup musical format l’any 1990 que acompanya des de llavors  les actuacions del cos de dansa de l’entitat Ballets de Catalunya. Per la seva tasca de dignificació i divulgació de la música popular i tradicional i de la cultura catalana en general.

Sants-Montjuïc
MARIA ORTEGA SORROCHE
Pel seu compromís amb la millora del barri del Polvorí i la seva contribució a la millora de la qualitat de vida de les dones a través del centre cultural Àncora.
SECRETARIAT D’ENTITATS DE SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA
En reconeixement dels seus 40 anys de tasca vertebrant la vida associativa dels barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Les Corts
PLATAFORMA INFANTIL I JUVENIL DE LES CORTS
En reconeixement de la seva tasca reivindicativa i de compromís social pel que fa a la implantació de polítiques de desenvolupament comunitari i associatiu al districte de les Corts.
CASA DE CANTABRIA EN BARCELONA
Per la seva tasca de promoció i conservació de les tradicions i la cultura de Cantàbria i de foment de l’intercanvi entre les comunitats càntabra i catalana.

Sarrià-Sant Gervasi
LLUÍS ARBOIX I PASTOR
En reconeixement de la seva tasca dins el moviment veïnal en favor dels interessos i les necessitats dels veïns i les veïnes del barri de Sant Gervasi
DONES FEM
En reconeixement de la seva tasca social i el seu treball constant en favor dels drets de la dona i del seu desenvolupament en el si de la societat.

Gràcia
MARIA DOLORS LÁZARO I PALAU
En reconeixement de la seva trajectòria vinculada a l’activitat cultural i creativa, des del treball, el compromís i el servei al districte de Gràcia.
FUNDACIÓ PRIVADA AMICS DE LA GENT GRAN
Per la seva valuosa contribució a la lluita contra la soledat i la marginació social de les persones grans i per la seva tasca de sensibilització a la societat.

Horta-Guinardó
SACRAMENTO BURGOS GARRIDO
En reconeixement de la seva trajectòria en defensa dels valors ciutadans i de la seva lluita per fer del seu barri un lloc més just, amable, digne i valuós.
XARXA EDUCATIVA 0-18 D’ESCOLA PÚBLICA D’HORTA-GUINARDÓ
Per la seva trajectòria i la seva aportació a l’associacionisme, a la defensa de la qualitat educativa i a l’impuls de l’escola pública.

Nou Barris
PROJECTE VOZES DE L’ASSOCIACIÓ MÚSICS PER LA PAU I LA INTEGRACIÓ
En reconeixement de la seva innegable tasca de foment de la integració d’infants i joves a través de l’ensenyament musical al districte de Nou Barris.
ASSOCIACIÓ SOCIOCULTURAL LA INDOMABLE
Per la seva destacada tasca en favor de la millora de la qualitat de vida del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual al districte de Nou Barris.

Sant Andreu
CRISTINA CLOTA I PARDO
Per la seva vinculació i el seu treball constant en favor del foment de l’esport base al capdavant del Club Patí Congrés
CENTRE CULTURAL ELS CATALANISTES
Per la seva trajectòria de foment de l’art líric,el teatre, la dansa, l’esport i la cultura catalana a Sant Andreu de Palomar

Sant Martí
ISABEL MORENO FERNÁNDEZ
Per la seva destacada trajectòria artística en l’àmbit de la dansa i per la tasca pedagògica de foment de la formació artística entre els joves al districte de Sant Martí.
MARIA MARTINEZ TRILL
Per la seva capacitat de sumar esforços als barris de Sant Martí i de la Verneda com a peça fonamental del Centro Andaluz de la Comarca de Estepa y Sierra Sur i de la parròquia de Sant Martí de Provençals.