La primera collita solidària de l'hort al terrat de l'Eixample

La primera collita solidària de l'hort al terrat de l'Eixample

dimarts, març 13, 2018 - 14:40

A la coberta de l’edifici de Drets Socials, al carrer València 344, hi ha un hort en el qual s’hi cultiven tomàquets, escaroles, enciams i bledes, entre altres hortalisses. En tenen cura 50 persones amb discapacitat intel·lectual del Centre Ocupacional Ariadna, l’Escola Taller Sant Camil i el Centre Ocupacional Sant Jordi, amb l’ajuda d’un assessorament expert.

Ahir, per primera vegada, es va fer una donació dels excedents recollits a una entitat solidària. Es van lliurar 32 quilos de bledes a DISA Sant Josep Oriol-Càritas, una entitat que reparteix aliments a famílies i persones amb dificultats econòmiques, moltes d’elles ateses per Serveis Socials. Aquesta donació, que contribueix a cobrir el buit d’aliments frescos de l’entitat, no serà la primera. Se’n preveuen moltes altres en un futur proper.

De fet,  que les hortalisses recollides acabin a mans de qui ho necessita, és un dels objectius del projecte i del que l’equip promotor i els participants en el  projecte se senten més orgullosos i satisfets.

L’hort és un espai de convivència, d’inclusió i d’aprenentatge per les persones beneficiàries i al mateix temps, un espai verd que promou l’agricultura sostenible i que genera uns excedents alimentaris amb un destí solidari. Aquest model d’hort ha tingut tant èxit que ja s’ha replicat a la seu del Districte de Sants-Montjuïc i s’està previst exportar-lo a altres terrats municipals en desús, com a Ciutat Vella.