La Fira Modernista homenatja a l'escultor Josep Llimona

La Fira Modernista homenatja a l'escultor Josep Llimona

dilluns, maig 25, 2015 - 14:34

Aquest any la Fira Modernista-Festa Major de la Dreta de l’Eixample homenatja a l’escultor Josep Llimona amb motiu del 150è aniversari del seu naixement. Llimona va ser un dels màxims representants d’aquest corrent artístic i una de les seves millors obres, el conjunt escultòric monument al Doctor Robert, presideix la plaça Tetuan.

L’acte central d’aquest homenatge a Llimona, una xerrada dedicada a l’escultor a càrrec de Natàlia Esquinas, tindrà lloc a la sala de plens del Districte de l’Eixample. A més, els més petits podran gaudir d’un espectacle de titelles modernistes amb la figura de l’artista i tallers de manualitats al mercat de La Concepció.

D’altra banda, s’han programat diverses rutes guiades pel patrimoni modernista del barri, així com jornades de portes obertes a la biblioteca Arús i a la Casa de Madrid de Barcelona.

No faltaran tampoc els actes que han consolidat el caràcter vintage de la Fira Modernista, com la bicicletada, la rua de cotxes antics, la pianola a càrrec de Pep Domènech, el tren de modelisme tripulat o les estranyes atraccions de la Cia Antigua i Barbuda.

El projecte Finestres de la Memòria de La Casa Elizalde us convida a descobrir la il·lusió del 3D amb fotografies antigues del barri. I l’Institut Municipal del Paisatge Urbà sorteja regals i obsequia amb una foto en un decorat d’època a tothom que vingui disfressat amb vestits modernistes.

Un músic com a pregoner

Com cada any, les escoles de música del barri, com les Big Bands de l’institut Jaume Balmes i l’escola de la Concepció, i els alumnes de l’escola musical Memory participen en la festa major. Però enguany la música serà més present que mai de la mà del pregoner de la festa, el reconegut pianista Ignasi Terraza.

La imatge que il·lustra el cartell de la Fira és obra de Mireya Martínez, alumna de l’Aula d’Informàtica Professional (AIP), qui va guanyar el concurs organitzat per l’Institut Municipal de Paisatge Urbà i CorEixample.