GoSOS, campanya d'adopció responsable per a lluitar contra l’abandonament de gossos i gats

GoSOS, campanya d'adopció responsable per a lluitar contra l’abandonament de gossos i gats

dimecres, abril 11, 2018 - 16:14

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) va rescatar l’any passat més de 1.400 gats i gossos abandonats. Repartides per tota la ciutat, vint figures de formigó inspirades en dos gossos que es varen trobar abandonats promouen l’adopció i la tinença responsable d’animals de companyia.

Dos gossos de formigó habiten als carrers de cada districte durant aquests dies per a recordar les preocupants dades d’abandonament d’animals de companyia que es produeixen a la ciutat i la possibilitat de ser adoptats. Les estàtues han estat realitzades mitjançant un motlle fet per impressió 3D prenent el model de gossos reals que actualment es troben al CAACB. A l’Eixample s’han instal·lat davant el Mercat del Ninot i de l’Aula Ambiental de la Sagrada Família.

Durant l’any 2017, el CAACB va atendre més de 1.400 dels dos mil gossos i gats que es varen trobar abandonats. Gràcies a les campanyes de sensibilització i promoció de l’adopció responsable, aquesta entitat va aconseguir una llar per a 745 gossos i 516 gats. Tot i això, encara resten més de 200 gossos en acollida, dels quals 70 esperen des de fa més d’un any una oportunitat.

El Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno ha declarat: “La decisió de conviure amb un animal és per tota la seva vida. Ha de ser una decisió conscient i responsable. L’abandonament, és un acte reprovable. L’adopció és la primera opció per oferir una llar als animals que n’esperen i en necessiten una”.

El CAACB posa a disposició de la ciutadania un portal per a conèixer els animals que es troben actualment en espera d’una llar i per impulsar-ne l’adopció responsable. A més de la informació sobre el procés i els tràmits necessaris, disposa d’un servei de cita prèvia per a visitar el centre.