El Maria Canals porta cua al passeig de Gràcia

El Maria Canals porta cua al passeig de Gràcia

dimecres, març 7, 2018 - 11:26

L’Associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals torna a instal·lar pianos de cua en diversos espais públics de Barcelona, a disposició de qui els vulgui tocar. A l'Eixample diferents espais del districte disposaran d'un piano per poder tocar entre els dies 9 i 23 de març. 

Amb aquest projecte, l’organització vol trencar les barreres socials, culturals i mentals que existeixen entre la majoria de la població en relació a la música en general i el piano en particular. Els pianos que es col·loquen en els espais públics, alguns dels quals són pianos de concert de gran cua, estan a l’abast de qualsevol persona, encara que no hagi tocat mai el piano.

Per tal de trencar les barreres i reticències, els pianos es col·loquen directament sobre el paviment, sense catifes ni tarimes. Els pianos estan vinilats amb textos que conviden als vianants a tocar: “Toca’m, sóc teu”, “Estic a les teves mans”… Durant tot el dia, acompanyant el piano, hi ha un dinamitzador, que és un voluntari que toca el piano i la funció del qual és convidar als vianants a tocar el piano, encara que no l’hagin tocat mai.

Pianos a diferents espais del districte

A partir del 9 de març diversos espais de l’Eixample, tindran un piano de cua per poder tocar. Els primers emplaçaments seran la plaça Catalunya, on el divendres 9 de març s’instal·larà un piano davant l’FNAC El Triangle d’11 a 20 h, i el carrer Casp davant la cadena SER, on també hi haurà un piano durant tot el dia.

Dissabte 10 de març s’hi col·locaran a diferents al pg de Gràcia, de 10  a 20 h, i també durant tot el dia davant la cadena SER. Però el dia més especial serà dilluns 12 de març, quan s’instal·larà un piano de cua al passatge Maria Canals –de 10 a 20 h-, dia que coincideix amb l’aniversari del naixement de la gran pianista el 12 de març de 1914. Allí hi haurà dinamitzadors que explicaran com participar en aquesta gran festa cultural.

Altres escenaris seran el Palau Robert (13 de març, d’11 a 20 h), la plaça Espanya davant l’Hotel Plaza (15 de març de 10 a 19 h) i La Pedrera (19 de març, d’11 a 20 h).

Del 9 al 23 de març també hi haurà un piano permanentment a l’intercanviador del metro Diagonal.

Puja les teves peces a les xarxes

També es vol potenciar el projecte ‘Tu hi toques?’, sobretot la Galeria dels Tocats, un canal de vídeo a Youtube on la ciutadania pot penjar el seu vídeo tocant el piano al carrer, sigui quin sigui el nivell, l’edat i estil musical. Els participants hauran d’explicar al vídeo, què representa per ells tocar el piano i tocar una peça d’una durada màxima de 3 minuts. Es premiaran els vídeos més originals i més ben editats de les persones que pengin les seves peces a les xarxes socials sota el coixinet #Johitoco.