El Gran Recapte, als mercats

El Gran Recapte, als mercats

divendres, desembre 1, 2017 - 13:06

Ja s’ha donat el tret de sortida a la novena edició del Gran Recapte, impulsat per l’organització del Banc d’Aliments. Enguany aquest inici de campanya, que es durà a terme entre els dies 1 i 2 de desembre, s’ha celebrat al Mercat de la Marina, a la Zona Franca, amb més de mitja dotzena de voluntaris, el regidor de Comerç i Mercats, Agustí Colom, la presidenta del Banc d’Aliments, Roser Brutau, i el president de l’àrea de Barcelona d’aquesta organització, Lluís Fatjó-Vilas.

Mentre els clients del mercat s’acostaven als voluntaris per entregar-los els primers donatius, Brutau explicava que “estem convençuts que tindrem un resultat molt positiu perquè els voluntaris fan un gran esforç durant aquests dies“. La presidenta del Banc d’Aliments també ha explicat que tot i les dificultats que s’han trobat enguany per a aconseguir voluntaris i una nau amb espai suficient per encabir-hi totes les donacions, finalment s’ha assolit la xifra de 27.000 voluntaris repartits en més de 2.000 punts de recollida.

A més, Brutau ha declarat que l’objectiu és “com a mínim igualar les 4.300 tones aconseguides l’any passat a tot Catalunya“. Els aliments que més es necessiten aquesta vuitena edició, han explicat els organitzadors de la campanya, són llegums i verdures cuites en pots de vidre -per reduir la despesa energètica-, oli, conserves de peix i llet.

De la seva banda, Fatjó-Vilas ha volgut destacar que “la generositat segueix sent necessària” perquè a Catalunya encara hi ha més de 200.000 persones que necessiten els donatius del Banc d’Aliments i ha conclòs la seva intervenció amb un contundent “el que nosaltres volem és que el Banc d’Aliments desaparegui perquè ja no faci falta”.

La Cinta, que fa vuit anys que és voluntària i enguany és coordinadora d’un dels equips, explica que “és un voluntariat molt gratificant perquè el tracte proper i de tu a tu amb les persones que ho necessiten et fan tocar de peus a terra, en una cura d’humilitat, i et fan sentir que estàs ajudant a persones que realment ho necessiten i t’ho agraeixen”.

Finalment, el regidor Agustí Colom, ha volgut destacar l’aspecte laboral de les entitats del Tercer Sector Social -com el Banc d’Aliments-.