Comencen les obres del futur Ateneu de la Sagrada Família

Comencen les obres del futur Ateneu de la Sagrada Família

dimecres, febrer 28, 2018 - 15:01

En els propers dies començaran les obres al local adquirit fa tot just un any per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de convertir l’espai, situat al carrer Nàpols 268-270, en el reivindicat Ateneu de la Sagrada Família.

El projecte que s’executarà en els propers nou mesos i preveu transformar els 1.350 metres quadrats d’una antiga fàbrica tèxtil en un equipament cultural i social, tal com es va pactar amb les entitats del barri de la Sagrada Família.

El futur Ateneu tindrà una gran superfície en planta a nivell de carrer dividit en tres espais diferenciats. A tocar de l’entrada hi haurà  els espais d’exposicions, l’espai social, l’espai multimèdia, el d’administració, i una àrea d’estada que els connectarà. En la franja central hi haurà el serveis i dos patis que donaran llum natural al local. I finalment, a la zona posterior, es construiran l’auditori, dues aules, tres bucs d’assaig, la zona de camerinos, i un magatzem per a instruments musicals. També hi haurà un subterrani que funcionarà com magatzem.

El regidor del Districte de l’Eixample, Gerardo Pisarello, ha destacat que “aquest espai és una gran conquesta ciutadana, i esdevindrà una referència social i cultural d’un barri en què la pressió turística fa més necessari que mai mantenir el teixit veïnal viu”, al temps que complementarà altres equipaments del barri com l’Espai 210 i el Centre Cívic Sagrada Família.

El pressupost previst és de 2.349.000 € i el projecte elaborat per l’Ajuntament a través de BIMSA ha estat validat per les entitats de la plataforma Grup Ateneu Barri, que reclamaven que l’antic cinema es recuperés com Ateneu.