Apropa't a la Festa Major de la Dreta i la Fira Modernista

Apropa't a la Festa Major de la Dreta i la Fira Modernista

dilluns, maig 23, 2016 - 17:04

El primer cap de setmana de juny el carrer Girona fa un salt en el temps i ens acosta a l’esplèndida època del Modernisme amb un protagonista d’excepció, el pintor Ramon Casas, del que enguany celebrem els 150 anys del seu naixement. La Fira conviu en paral·lel amb la Festa Major de la Dreta de l’Eixample, que ens convida  a rutes pel barri, concerts, visites teatralitzades, desfilades de moda i degustacions populars.

En aquesta ocasió, les entitats organitzadores han volgut donar més protagonisme a la gent jove del barri i es va triar per concurs el pregoner de la festa: un jove estudiant de batxillerat d’Escolàpies-Llúria.

El CAP Roger de Flor s’incorpora com a col·laborador amb l’organització d’un cinefòrum amb la pel·lícula Solas, el passeig de Sant Joan acollirà un concert solidari per la diversitat funcional amb cantautors urbans, rumberos, flamencs i rockers, podrem tastar una vaca rostida al carrer, la fideuà popular o el sopar de festa major (amb tiquets), realitzar rutes modernistes amb inscripció prèvia, visites guiades o apuntar-nos a una masterclass d’spinning.

La Fira Modernista acollirà parades d’entitats i municipis d’arreu el món, el gran envelat des d’on sortirà la rua de vehicles d’època, un automatòrium de finals del segle XIX i principis del XX, un fotògraf minuter amb el que podrem fer-nos una fotografia en un escenari d’una altra època, balls modernistes amb la participació del públic i moltes activitats infantils, com els titelles dedicats a Ramon Casas.