A la Jornada InfantLab els infants van dir com volen participar a la ciutat

A la Jornada InfantLab els infants van dir com volen participar a la ciutat

dijous, gener 11, 2018 - 16:17

El 20 de novembre del 2017 va tenir lloc la Jornada InfantLab organitzada per l’Ajuntament de Barcelona per posar en valor l’opinió dels infants i adolescents en la definició de com han d’exercir la seva pròpia participació en la vida de la ciutat.

Uns cent infants i adolescents van donar el seu punt de vista sobre quines característiques ha de tenir aquest marc estable de participació per tal de garantir que la seva opinió i els seus interessos siguin escoltats i tinguts en compte a l’hora de projectar les polítiques de ciutat. Els nois i noies van demanar que la participació fos fàcil, útil i divertida.

L’outconsumer Roc Masaguer periodista i youtuber a la seva ponència “les xarxes socials i la participació dels infants i adolescents” va explicar que les xarxes socials garanteixen la igualtat d’oportunitats i faciliten que els infants es puguin adreçar a qui mana i fer sentir la seva veu per explicar tot el que vulguin, també els problemes. Com Internet multiplica les coses i també els errors, els pares i mestres poden ajudar als infants per comprendre les conseqüències de l’ús d’Internet.

El grup Xiula va cloure la jornada amb la cançó “Partycipem” creada a partir d’aportacions de nois i noies.