30 anys de platgeta als jardins de la Torre de les Aigües

30 anys de platgeta als jardins de la Torre de les Aigües

dimecres, juny 21, 2017 - 14:00

La platgeta de l’Eixample, una instal·lació amb sorra de platja i una piscina preparada per al bany lliure torna a obrir aquest estiu, i ja en compleix 30, als Jardins de la Torre de les Aigües, situats a l’interior d’illa del carrer Roger de Llúria, entre Consell de Cent i Diputació.

Com cada any, aquesta platgeta amb una làmina d’aigua de 200 metres, i una fondària màxima de 60 centímetres, obrirà cada dia des del 25 de juny fins al 8 de setembre entre les 10 del matí i dos quarts de nou del vespre, a preus assequibles (1,55 € l’entrada individual, 0,70 € l’entrada de família nombrosa i 1,15 € l’entrada per a grups, també hi ha un abonament de 10 sessions a 8,90 €).  L’entrada és gratuïta per a infants de menys d’1 any i per a persones grans de més de 65 anys o titulars de la targeta Rosa.

L’aforament màxim d’aquesta platgeta és de 375 persones en tot el jardí, i 80 persones a dins de l’aigua.

El Districte de l’Eixample, doncs, ja ho té tot preparat per iniciar la temporada de bany. Cada any quan s’acosta l’estiu, el llac del jardí es buida de l’aigua de l’hivern i es neteja per reomplir-lo d’aigua un altre cop, en aquest cas apta per al bany. S’adequa l’espai amb sorra i una passarel·la de fusta i es converteix en una refrescant àrea d’esbarjo molt estimada i esperada sobretot pels més menuts.

Les dades d’afluència de públic d’aquest racó de la ciutat demostren la gran acceptació que té l’espai reconvertit en platja: durant la temporada de bany passada els jardins de la Torre de les Aigües van tenir un total de 52.657 visites, és a dir, una mitjana de 334 usos al dia.