Esteu aquí

Interiors d'illa

Interiors d'illa

El mapa d’interiors d’illa de l’Eixample suma ja 48 interiors amb prop de 100.000 metres quadrats d’espai públic recuperats i posats a disposició dels ciutadans. El projecte de recuperació d'aquests espais verds va començar el 1987 i continua avançant en compliment del Pla d’Actuació de Districte de l’Eixample, amb l'objectiu que els ciutadans disposin d'una zona verda a menys de 200 m de casa seva. La política de recuperació d’interiors d’illa ha anat acompanyada, sempre que ha estat possible, de la construcció de diversos equipaments de proximitat per als veïns de l’Eixample. Aquest és el cas, entre d'altres, dels jardins d’Ermessenda de Carcassona, al carrer Comte d’Urgell 145, a l'entrada del qual hi ha el centre cultural Teresa Pàmies; dels jardins de Contança d'Aragó, on hi ha un Centre d'Atenció Primària (CAP) o de l'interior d'illa Carretera Antiga d'Horta amb el Centre de Serveis Socials de Fort Pienc. Cada interior d'illa té personalitat pròpia i molts mantenen alguns dels símbols que recorden el seu passat: l'alambí de coure de l'antiga fàbrica Damm, als jardins de Montserrat Roig; la torre de les aigües dels jardins del mateix nom; les palmeres del jardí de les Germanetes dels Pobres a l'interior d'illa Emma de Barcelona; o la ximeneia de l'antiga fàbrica Bayer als jardins de Rosa Deulofeu.

 • link vídeo interior illes

  Mira el vídeo del projecte

  Amb l'objectiu que tots els veïns coneguin el projecte, s'ha enregistrat un vídeo explicatiu que el podeu veure aquí.

 • Jardins de l'Antiga Carretera d'Horta

  Fort Pienc

  Fort Pienc és un barri de petites dimensions, però amb molts espais verds. La plaça de Fort Pienc, de traçat irregular, i els jardins de l'Antiga Carretera d'Horta són alguns dels interior d'illa més característics.

 • Jardins de Montserrat Roig

  Sagrada Família

  Molts dels actuals jardins interiors d'illa del barri s'ubiquen als solars que abans ocupaven fabriques com la Damm, Myrurgia o l'empresa de fustes Gilabert.

 • Torre de les Aigües

  Dreta de l'Eixample

  La Torre de les Aigües és el primer interior d'illa que es va obrir a l'Eixample, l'any 1985, i a l'estiu es converteix en una petita platja urbana.