El barri de Sant Antoni

El barri de Sant Antoni

Sant Antoni és un barri popular i comercial que destaca pel sentiment de pertinença dels seus veïns i veïnes i una forta xarxa associativa. La reforma del mercat històric de Sant Antoni és un dels grans reptes del barri, així com la continuació de la línia L2 del metro a la Zona Franca i l'aeroport.

El Paral·lel és el seu eix principal i està en ple procés de reforma. Han finalitzat les obres de millora de la xarxa de clavegueram al carrer Paral·lel, la plaça Bella Dorita i la ronda de Sant Pau.

A la superfície comencen a sorgir noves placetes que seran punts de trobada ciutadans: Tamarit/Entença, Aldana/Borrell, Parlament/Calàbria i Marqués de Campo Sagrado/Viladomat, avinguda Paral·lel amb ronda de Sant Pau i Manso/Rocafort. D'altra banda, s'ha traslladat el carril bici al centre de la calçada i s'ha millorat l’enllumenat.

Equipaments del barri

Et pot interessar

 • Mercat de Sant Antoni

  La seva història

  El nom del barri té l'origen en l'església que hi havia al portal del Raval de la muralla de Barcelona i la seva urbanització va lligada a les reformes lligades a l'Exposició Universal de 1929.

 • Dades estadístiques

  Població: 38.290

  Superfície Km2; 0,8

  Densitat (hab/km2): 47.803

 • Porc de Sant Antoni

  Festa Major

  La Festa Major de Sant Antoni, al voltant de la festa de Sant Antoni Abat, és un referent de les festes majors d'hivern de la ciutat.