El barri de la Dreta de l'Eixample

El barri de la Dreta de l'Eixample

La Dreta de l'Eixample és el barri central del districte, delimitat pels carrers Nàpols i Balmes als extrems i amb frontera amb els districtes de Gràcia i Ciutat Vella. L'anomenat Quadrat d'Or es troba en els seus límits i el passeig de Gràcia és la seva columna vertebral. En él es concentra les principals joies modernistes, com La Pedrera, la Casa Batlló, la Casa Amatller, la Casa Lleó Morera o la Casa Rocamora, a tocar de la plaça Catalunya. Les grans firmes de luxe i alguns dels millors hotels s'han instal·lat en aquesta milla d'or, que també és un gran atractiu per al mercat d'oficines. Actualment el Passeig de Sant Joan es perfila amb la seva nova configuració entre Diagonal i Arc de Triomf com una gran via urbana de connexió, i alhora amb capacitat per acollir petits esdeveniments com la Diada de Sant Jordi. Una altra zona singular de la Dreta de l'Eixample és la Zona 11, un sector entre el passeig de Gràcia, el passeig de Sant Joan, la Gran Via de les Corts Catalanes i la ronda de Sant Pere que compta amb un mosaic de centres de formació empresarials, de teatre, cinema, imatge i so i espais de co-working. I malgrat ser el rovell de l'ou del districte, la Dreta amaga petits oasis de tranquil·litat com els passatges de Méndez Vigo, Permanyer, Mercader o el passatge Domingo i vuit jardins interiors d'illa, com el pioner d'aquest projecte de recuperació del concepte original del Pla Cerdà: els jardins de la Torre de les Aigües, que a l'estiu es converteix en una petita platja urbana.

Equipaments del barri

Et pot interessar

 • Passeig de Gràcia

  La seva història

  El Pla Cerdà s'aprova el 1859 i un any després la reina Isabell II col·loca la primera pedra del que serà un dels barris benestants de Barcelona. Aviat va arribat l'esclat del modernisme representat per edificis tan destacats com la Pedrera, la Casa Batlló i la Casa Ametller.

 • Dades estadístiques

  Població: 43.433

  Superfície Km2: 2,1

  Densitat (hab/km2): 20.45

 • Gegant a la festa major de barri de la Dreta de l'Eixample

  Festa Major

  La Festa Major de la Dreta de l'Eixample es concentra en l'últim cap de setmana de maig i vertebrat al carrer Girona, un tram de la Diagonal i el passeig de Sant Joan.