El barri de Fort Pienc

El barri del Fort Pienc

El Fort Pienc és el barri més petit de tot l'Eixample, construït a l'entorn de les vies del tren i ben a prop de la plaça de les Glòries, un nou espai central de la ciutat.

Des del seu naixement ha estat un barri popular, ferroviari i industrial, que amb el pas dels anys s'ha anat transformant en un barri residencial i amb un oferta cultural de gran qualitat.

Entre els seus pols d'atracció trobem el mercat municipal de Fort Pienc, el Centre Comercial Gran Via, l'Estació d'Autobusos i les dues joies culturals: el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i L'Auditori. El passeig de Sant Joan i la plaça de Fort Pienc són els seus eixos viaris més transitats, a més de zones com l'anomenat "triangle friki" -entre els carrers Bailèn, Ali Bei i passeig de Sant Joan-, on es concentren botigues de còmics, videojocs i jocs de rol.

El Fort Pienc destaca també pel seu bon nivell de participació ciutadana, en especial dels joves, i una alta densitat de població xinesa que té una important presència comercial a la zona baixa del barri.

Equipaments del barri

Et pot interessar

 • Vies del tren a Fort Pienc

  La seva història

  El Fort Pienc va néixer com a zona de fortificacions. Felip V, en establir el sistema de vigilància de la ciutat, va fer la Ciutadella i un fort avançat, vora del camí que sortia del Portal Nou: el Fort Pius. La seva existència va passar sense pena ni glòria i el 1869 es va enderrocar juntament amb la Ciutadella.

 • Dades estadístiques

  Població: 31.752

  Superfície Km2; 0,9

  Densitat (hab/km2); 34.179

 • Castellers en la festa major de Fort Pienc

  Festa Major

  El barri acostuma a celebrar la seva festa major a partir del segon cap de setmana de juny. Són deu dies d'activitats organitzades per les entitats del barri.