Esteu aquí

Coneix els barris

Coneix l’Eixample

La Barcelona moderna va néixer a l’Eixample, ideada per l’enginyer i urbanista a qui deu el seu dibuix màgic i únic: Ildefons Cerdà.

El districte és fruit d’un dels moments més esplendorosos de la història de la ciutat, quan es configura definitivament com el motor de la Catalunya contemporània i trenca amb el passat medieval enderrocant les muralles a mitjan segle XIX.

La millor expressió creativa d’aquest moment és l’estil arquitectònic modernista que impregna el districte, amb una acumulació d’edificis de gran valor patrimonial que, sota el regnat de la Sagrada Família, el converteixen en un conjunt sense parió a Europa. Amb el seu pla urbanístic, Cerdà va dissenyar una ciutat igualitària, on no es diferencien uns barris dels altres i els serveis públics es reparteixen uniformement per tots els racons.

Una ciutat per viure-hi, que evita l’amuntegament de cases tradicional de la veïna Ciutat Vella.

Els barris

 • Plaça del Fort Pienc

  El Fort Pienc

  L’estació del Nord dóna personalitat a un barri situat entre la via del tren i la Gran Via. Allà s’ubica un dels pols culturals més importants, amb l’Auditori i el Teatre Nacional de Catalunya.

 • Sagrada Família

  La Sagrada Família

  Més enllà del límit de la Dreta de l’Eixample, a la part alta, hi ha el barri de la Sagrada Família, que abans es coneixia com el Poblet.

 • Passeig de Gràcia per Nadal

  La Dreta de l’Eixample

  El barri va ser el sector de la ciutat on va començar el projecte Cerdà. És l’extensió de Barcelona més enllà de les muralles enderrocades a mitjan segle XIX.

 • Carrer de Balmes

  L’Antiga Esquerra de l’Eixample

  L’Antiga Esquerra de l’Eixample comprèn la part d’aquesta banda del districte que va ser urbanitzada més aviat i que ja era bastant poblada al final del segle XIX.

 • Parc de Joan Miró

  La Nova Esquerra de l’Eixample

  Històricament l’Antiga Esquerra i la Nova Esquerra de l’Eixample han format un únic barri, ara dividit administrativament per la gran extensió i densitat.

 • Plaça de la Universitat

  Sant Antoni

  El nom del barri té l’origen en l’església que hi havia al portal del Raval de la muralla de Barcelona. És un dels eixos comercials i de restauració més importants.