Barcelona Cultura

Somnis de sorra

Cia Borja Ytuquepintas
Circ

QUÈ?

De quin material estan fets els somnis? Els de Borja Ytuquepintas sempre es construeixen amb sorra, encara que no estan pensats perquè el vent se'ls emporti ni perquè una onada els esborri. Els somnis de Borja Ytuquepintas són delicats i lleugers però tenen prou força per quedar cisellats en la nostra memòria com si haguessin estat dibuixats a sobre d'una roca.

 

COM?

No és gaire habitual que un escenari s'ompli de sorra, ni que aquesta sorra serveixi per construir mons impossibles, delicats dibuixos fets a sobre d'un vidre i projectats en una pantalla per donar a l'espectador l'oportunitat de contemplar amb quina facilitat es poden construir i enderrocar. Música, titelles i acrobàcies s'afegeixen a aquest espectacle que esperona, com pocs, la imaginació.

 

PER A QUI?

Per a qualsevol que sigui capaç de somiar despert i imaginar un univers a partir d'un gra de sorra. Per a tots aquells que no necessiten dormir per dibuixar universos que només semblen possibles quan tenim els ulls tancats.

 

Cía Ytuquepintas 'Sueños de Arena'

 

LA CRÍTICA HA DIT:

“Preciós. Fet amb la sensibilitat més extrema, aconseguint que el joc màgic del dibuix sobre la sorra vagi desgranant-se, vinyeta a vinyeta, en una història tendra, romàntica, aventurera, de retrobades i amor.”

JORDI BORDES (Recomana.cat, 23/0272014)

“Només hi ha una forma de definir Borja González (i per què no, Roc Sala, el músic que l’acompanya i posa banda sonora), i aquesta és Artista. Així, amb majúscula.”

JOSEP MARIA VIAPLANA (Recomana.cat, 18/05/2015)

 

FITXA

Autor: Borja González.

Intèrprets: Borja González; Roc Sala, piano; Alexandre Guitart, percussió, i Francesc Pugès, violoncel.

Direcció: Borja González i Julio Hontana.

Producció: Joaquim Aragó.

So i música: Joaquim Aragó.

Disseny de llums: David Cózar.

Durada: 55 minuts.

Compartir

Cia Borja Ytuquepintas

Cia Borja Ytuquepintas

Circ

La màgia de somiar amb sorra

Notícies - 11/11/2017

Els nens es queden bocabadats davant dels dibuixos de Borja Ytuquepintas

La màgia de somiar amb sorra

Notícies - 11/11/2017

Els nens es queden bocabadats davant dels dibuixos de Borja Ytuquepintas