Barcelona Cultura

Voltar al món... I tornar al clarinet

Música
09/03/2018
Els Barcelona Clarinet Players viatgen de la mà de Till per països i compositors

"Till, Till, Till", cantusseja un nen a la sortida del Centre Cívic Cotxeres Borrell. "Till, Till, TIIIIILLLL", continua, demostrant la força dels seus pulmons. I altres nens, que també surten del centre cívic, decideixen acompanyar-lo. I és que el Till ja s'ha convertit en un amic... I si la sort acompanya serà un amic de llarg recorregut, d'aquells que t'acompanyen durant anys i més anys, d'aquells de qui no vols separar-te  mai. Perquè, durant molt de temps, els nens que surten de Cotxeres Borrell cada cop que sentin parlar de Rossini, Bach o Beethoven, de Papageno o de l'art de la fuga, pensaran en Till. I és que, segurament, ell ha estat qui per primera vegada els ha descobert alguns dels secrets que s'amaguen en la música.

Till és el personatge del folklore alemany que el quartet Barcelona Clarinet Players ha decidit adoptar per emprendre un viatge destinat a divertir, entretenir i educar als més menuts convidant-los a descobrir diferents instruments de la família dels clarinets i també diferents compositors i diverses melodies molt escoltades en determinats llocs: des de l'Alemanya on va néixer Till a Barcelona, passant per Itàlia, Grècia o Brasil.

Els Barcelona Clarinet Players aprofiten cada parada per explicar una singularitat d'un d'aquests creadors, o d'alguna partitura, o d'algun instrument; i després posen com a exemple una melodia, que interpreten i moltes vegades fins i tot ballen.

Molt fàcil, molt senzill, molt efectiu si fem cas de les expressions de les cares dels infants (des de nadons de pit fins a alguns als que ja els faltava poc per entrar en l'adolescència), del fet de picar de mans i de les col·laboracions que tan poc els va costar d'aconseguir als músics.

A partir d'ara, Till serà un nen famós pels carrers de l'Eixample.

Dones que teixeixen xarxes

27/07/2018

'Rebomboris' és rebuda amb una gran ovació en la seva estrena en l'escenari de La Bonne

Art i part

"Ha estat un procés molt participatiu, sense cap jerarquia"

18/07/2018

Marta Galán ens explica com s'està vivint el procés de la creació comunitària de 'Rebomboris'

Art i part