Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Raval

'Lluernes d'hivern'
Ciutat Vella
14 mesos: octubre 2017 - novembre 2018
#ARTiPARTraval

Partenaires: Fundació Tot Raval, INCA Catalunya i Xamfrà, Musica i Escena.

Artistes emergents: Veïns i veïnes del Raval.

Artistes acompanyants: Artistes col·lectiu INCA Catalunya i Xamfrà Musica i Escena, Curro Claret, Maria Guell i grups de cultura popular i tradicional del barri.

Col·laboradors: CCCB, La Capella, La Massana, Districte Ciutat Vella, Macba, Projecte #RavalKm0, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Servei Estació.

Lluernes d’Hivern és un procés de creació artística comunitària que té com a finalitat la posada en escena d'un espectacle col·lectiu al voltant de la diversitat cultural del Raval. Es treballarà sobre la base dels mites i les històries que les diferents cultures han generat en relació al cel, les seves constel·lacions i als rituals relacionats amb el solstici d'hivern.

La primera fase de #ARTiPARTraval va ser un espectacle itinerant que va acompanyar l'encesa de les llums al barri del Raval al novembre del 2017.

En la segona fase del projecte es treballaran les bases per la posada en escena de tot el material generat en la primera part. El grup experimentarà un procés de creació i producció cap a un espectacle col·lectiu que utilitzi les diferències culturals com a recursos creatius. Els artistes acompanyaran els participants en l’exploració i la construcció d’una relació amb el llenguatge artístic i també en una definició compartida de l’espectacle final. Lluernes d'Hivern es representarà durant la Festa d’Encesa de Llums de Nadal del projecte #RavalKm0, en la qual participaran veïns i veïnes com a artistes no professionals, acompanyats per artistes i col·lectius de cultura popular del barri.

Presentació i taller introductori:
3 i 8 d'octubre, de 18 a 20h
Laboratoris de creació:
15,16 i 17 d'octubre, de 18 a 21h
29, 30 i 31 d'octubre, de 18 a 21h
12, 13 i 14 de novembre, de 18 a 21h

Lloc: Antiga Escola Massana (Jardins de Rubió i Lluch, entrada pel carrer Hospital, 56)

Informació: cultura@totraval.org

 

Compartir

Altres projectes: