Barcelona Cultura

Passejos per la memòria femenina de Sant Pere

16/12/2017
Una passejada pel barri per recuperar la història de la relació entre dones i cures

Sabíeu qui són les llibertes? Són dones que eren esclaves i compraven la seva pròpia llibertat. I que, un cop lliures, esdevenien dones molt dinàmiques que, entre d'altres, exercien la professió de remeiera al barri de Sant Pere.

I sabíeu que les dones, durant els anys de la revolució industrial, eren el 80% de la mà d'obra de les fàbriques tèxtils de la ciutat?

I sabíeu qui va ser La Fabricanta, la protagonista de la novel·la de Dolors Monserdà, la primera novel·la de la literatura catalana escrita per una dona? I que Dolors Monserdà va ser una escriptora que va lluitar per millorar els drets de les dones, entre els segles XIX i XX, des d'una òptica burgesa i conservadora?

Tot això i molt més ho va explicar la historiadora Isabel Segura durant el passeig que l'equip de la creació ART i PART del barri de Sant Pere va fer l'altre dia, una passejada que va transitar per Sant Pere Més Alt o la Cuina de la Bonnemaison, que va ser la primera biblioteca pública per a dones de tota Europa.

 

Les 'Lluernes' van il·luminar la nit del Raval

14/07/2018

La creació comunitària del projecte ART i PART al Raval va omplir de llum els jardins Rubió i Lluch

Art i part

De la vida laboral a l'ofici de viure

09/07/2018

Claudia Faci treballa amb 24 homes i dones de totes les edats en la creació comunitària 'Vida laboral', que es podrà veure al Graner el 17 i

Art i part